Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Recept ještě nebyl hodnocenV české kuchyni je jedním z tradičních pokrmů bramborový guláš. Je tak snadný na přípravu, že právě jím začíná v kuchyni mnoho nových kuchařů. Do toho guláše patří také…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 548 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V české kuchyni je jedním z tradičních pokrmů bramborový guláš. Je tak snadný na přípravu, že právě jím začíná v kuchyni mnoho nových kuchařů. Do toho guláše patří také…
Kuřecí žaludky se dají připravit na různé způsoby a tohle je jeden z nich. Jistě budete překvapeni chutným pokrmem s nenáročnou přípravou a budete je připravovat ve své…
Bramborovými plackami se zelím zajisté potěšíte všechny vaše strávníky. Jejich skvělou chuť dotváří použitá šunková klobása a sýr. Smažení na sádle nám zajistí, že…
Brambory nakrájíme na větší kostky a dáme vařit s necelým půllitrem vody, kterou osolíme a přidáme koření. Brambory necháme vařit jen velmi krátce, přidáme k nim…
Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do mísy, v ní je osolíme, přidáme sladkou mletou papriku a promícháme.Maso též omyjeme, osušíme a…
Kotletky omyjeme a ostrým nožem uděláme do každé otvor tak, abychom je mohli naplnit a lehce nařízneme u kosti, aby se lépe propekly. Každou kapsu zevnitř osolíme a…
Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na málé kostičky (rychleji se uvaří). Klobásku nakrájíme a na troše oleje na pánvičce osmahneme, na závěr můžeme přidat trochu…
Brambory nastrouháme na jemno. Klobásu nastrouháme nebo nakrájíme na hodně drobno. Přidáme sůl, vejce, petrželku, cibuli a prášek.Vše promícháme a přidáváme rohlíky.…
Vykostěný bůček bez kůže nakrájím na plátky max. 1 cm silné, přidám sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek, vodu a vše důkladně promíchávám rukama cca 5 minut, aby se voda…
Zelí propláchneme a chvilinku povaříme. Mezitím si nakrájíme cibuli, klobásu a osmahneme na oleji. Až bude zelí hotové, zamícháme ho společně s cibulí a klobásou. …
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se při tepelné úpravě nekroutily.Cibuli osmažíme dosklovata a na ni dáme z obou stran osmažit…
Všechny zmiňované uzeniny jsem nakrájel na kolečka nebo kostky, na ně nasypal nahrubo nakrájené cibule a šoupnul do trouby. Občas prohrábnul... Při pohledu na množství…
Kuřecí maso a játra nakrájíme na větší kousky, klobásu na kolečka a cibuli podélně na čtvrtky a ještě překrojíme napůl. Záleží na její velikosti. Maso a játra osolíme…
Krkovici nakrájíme na plátky. Každý plátek naklepeme, osolíme, potřeme dionskou hořčicí a krenexem, poklademe kysaným zelím. Na každý plátek se zelím přidáme klobásu…
Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní…
Potřebné množství čočky propláchneme na cedníku a necháme přes noc namočit. Čočku i s vodou nalijeme do tlakového rnce, přidáme na plátky nakrájený bujón, na kostičky…
Do běžného kynutého těsta na knedlíky zapracujeme vymačkané a drobně pokrájené zelí. Necháme kynout, těsto trochu zřídne, budeme muset přidat ještě mouku. Já jsem si…
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso a klobásu a…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Vanilkové rohlíčky vznikly na počest jednoho vítězství. Upečte si je podle Sandtnerky!
Proč zkusit mangold? Tak trochu chutnější špenát se nerozvaří a nepodráždí žaludek
5 zaručených tipů, jak si uchovat libeček na zimu: Vydrží v mrazáku, sušený, naložený v oleji nebo jako součást domácí „vegety“