Cuketové zelňáky
Recept ještě nebyl hodnocenCuketové zelňáky jsou skvělou obměnou klasických bramborových nebo zelných placek. Díky cuketě jsou krásně vláčné, lehčí a ideální jako dobrá večeře, nebo zdravá svačina…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketové zelňáky jsou skvělou obměnou klasických bramborových nebo zelných placek. Díky cuketě jsou krásně vláčné, lehčí a ideální jako dobrá večeře, nebo zdravá svačina…
Tyto karbanátky s cuketou si zamiluje celá rodina – jsou jemné, šťavnaté a krásně voňavé. Díky cuketě jsou lehčí než klasické a přesto plné chuti. Hodí se jak k…
Klasikou české kuchyně je krásně šťavnatá sekaná. Vyzkoušejte její obměnu s čerstvými lesními hříbky. Sekaná, zabalená ve schwarzwaldské šunce, chutná skvěle jak teplá,…
Houbová omeleta je perfektní letní či podzimní pokrm, který příjemně zasytí, ať už ke snídani, obědu či večeři. Vůně hub v kombinaci s nadýchanými vejci tvoří dokonalou…
Cuketové placky jsou skvělým způsobem, jak využít letní úrodu. Lehoučké, voňavé a na povrchu krásně křupavé - chutnají teplé i studené. Rychlá příprava z pár surovin z…
Klasický hovězí vývar s kořenovou zeleninou a masem, je doplněný o lahodné houbové knedlíčky, které mu dodají výraznější chuť a zajímavý kontrast. Recept je nenáročný a…
Odlehčená smaženice z růžovek je lehká a voňavá varianta klasické houbové pochoutky, ve které vynikne jemná chuť růžovek (muchomůrek růžovek) bez zbytečně těžkých přísad…
Slané buchty plněné lesními houbami, vejci a pórkem budou vítaným zpestřením každodenního jídelníčku. Můžete si je vzít na cesty, do práce ke svačině nebo je sníst ještě…
Spojení mletého masa a nadrobno nasekaných hub dodává této sekané jedinečnou šťavnatost i bohatou chuť. Jednoduchý recept, který osloví milovníky klasiky i ty, kteří…
Václavky dodají gulášové polévce nezaměnitelnou vůni lesa a spolu s bramborami, paprikou a kořením vytvoří vydatné jídlo, které zahřeje i v nejchladnějších dnech.…
Tyhle brokolicové mini kuličky jsou skvělým nápadem na pohoštění pro návštěvy i rodinné oslavy. Jsou krásně křupavé, plné chuti a díky zelenině i trochu zdravější.…
Z čerstvě nasbíraných hub můžete připravit spoustu skvělých pokrmů. Vyzkoušejte výtečné a syté houbové knedlíky z bramborového těsta s křupavou slaninou. Knedlíky…
Houbové toasty jsou lahodným tipem na teplou večeři či svačinu. Kombinace dušených hub, cibulky a šunky na křupavém pečivu zapečená se sýrem přináší vůni lesa a poctivou…
K podzimu neodmyslitelně patří dýně hokaido, kterou upotřebíme v různých pokrmech, a to sladkých i slaných. Jednoduché dýňové rizoto s tuňákem a mrkví máte za necelou…
Lesní houby v krémové omáčce, jemně podtržené kořením a spojené s čerstvě vařenými těstovinami. Spojení sytosti a lehkosti, které promění obyčejné nudle v malý sváteční…
Plněné červené řepy s mletým masem jsou zajímavým a chutným pokrmem, který potěší nejen milovníky zeleniny. Řepy se nejprve uvaří do poloměkka, vydlabou, naplní mletým…
Jednoduché zapečené toasty s houbami, cibulkou a sýrem jsou rychlým řešením pro večeři nebo teplý předkrm. Stačí pár základních surovin, pár minut na přípravu a máte…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme droždie a pražíme, kým droždie nezavonia.Pridáme nahrubo nastrúhané tofu, 3 lyžice vody, ochutíme sójovou omáčkou…
Hlízy okrájíme v rukavicích, kvůli možné alergické reakci. Opláchneme je, nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka, cca 20 minut, stejně jako bychom…
Lilek nakrájíme na kolečka, ale až do konce ne, aby spodek lilku zůstal v celku, čili takový hřeben. Zářezy posolíme, okořeníme, posypeme mletým kmínem a roztlačeným…
Žampiony očistíme, vyřízneme nožičky a vyškrabeme lžičkou kloboučky. Cibuli nakrájíme najemno a nožičky nakrájíme na malé plátky. Na pánev dáme polovinu másla a cibuli…
Krůtí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. Bulvový celer okrájíme a nakrájíme na kousky, řapíkatý celer a cibuli nakrájíme na půlměsíčky. Kadeřavou kapustu nakrájíme na…
Na oleji orestujeme cibuľu. Pridáme nakrájané huby a opražíme. Okoreníme, osolíme, zasypeme paprikou a rascou a premiešame. 10 minút pomaly zakryté dusíme.Mlieko…
Krůtí maso nakrájíme na kousky, pórek nadrobno. Červenou řepu předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky.V kastrůlku rozehřejem ghí a…