Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky

Tanicka Kuchařka: Tanicka

Polévky 3 názory

Suroviny

Suroviny pro 2 osoby:
400 g bulvového celeru
200 g sýra cottage
250 ml kuřecího vývaru (domácí z vaření kuřete, žádný masox!)
5 cm pórku
4 stroužky česneku
2 lžíce sušeného estragonu
1 lžička mletého kmínu
máslo
dýňová semínka na ozdobu
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na másle opečeme nejprve nakrájený pórek, poté přihodíme v dlaních jemně rozemletý estragon a nakonec na kostičky nakrájený očištěný celer.

  2. Chvíli všechno společně opékáme, potom přidáme mletý kmín, sůl a pepř podle potřeby. Přilijeme vývar a chceme-li mít polévky více, pak přidáme i vodu. Přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 10 minut.

  3. Poté vlijeme vývar do mixéru, přidáme kelímek sýra cottage a vše rozmixujeme na hladký krém. Vrátíme zpět do hrnce a ještě asi 5-10 minut prohřejeme. Teprve když plamen vypneme, vmícháme do polévky utřený česnek, který už nevaříme.

  4. Na talíři ozdobíme dýňovými semínky (pražená budou ještě o chloupek lepší).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Celerový krém s estragonem a dýňovými semínky

  • Frantiska Frantiska

    vypada to uzasne .)

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka(autorka receptu)

    Dlouhán: Díky.. Tyčový mixér není špatný, ale pokud chci docílit opravdu jemné konzistence a Cottage bez hrudek, použiji vždycky tento. Je to jistější zvláště u polévek, které rády horké prskají a stříkají všude kolem :-D

    Odpovědět

  • Dlouhán Dlouhán(neregistrovaný)

    No čtu to a vypadá to lákavě:-p. Pouze bych to nepřeléval do mixéru, použil bych ponorný tyčový mixér/šlehač.:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: polevky se seminky tyčový mixér do horké polévky