Krůtí kousky pečené v nastrouhaných batátech - pro nejmenší

Suroviny

krůtí maso
sůl
mletý kmín
batát
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kousky, v misce osolíme a okmínujeme. Batát okrájíme a nastrouháme.

  2. Pekáč nebo zapékací mísu vymažeme olejem a na dno dáme polovinu nastrouhaného batátu. Na batát poklademe krůtí kousky a na ně opět nastrouhaný batát.

  3. Podlijeme trochou vdy a dáme do trouby na 180 stupňů. Kontrolujeme po cca 20-30 minutách, batát bude hotový rychle, je třeba se řídit krůtím masem.

  4. Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Množství surovin si každý určí sám podle porcí. Pokud budeme připravovat pro dospělé, můžeme přisolit i batát.

Pokud máme plátky, můžeme je použít namísto kousků.

Komentáře k receptu Krůtí kousky pečené v nastrouhaných batátech - pro nejmenší

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pecene kruti kousky krutí kousky pro deti