Václavky s fenyklem a bramborami

tejaja Kuchařka: tejaja

Houby 2 názory

Suroviny

400 g hlaviček václavek
300 g fenyklu
4 zemiaky
2 lžičky mletého kmínu
sůl
2 plátky másla
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na troche oleja opekáme za občasného opatrného premiešania hlavičky podpňoviek s rascou a soľou. Odstavíme.

  2. Zemiaky nakrájame na tenké plátky.
    Fenykel narežeme na pásiky.

  3. Do vymasteného pekáčika dáme polovicu zemiakových plátkov a jemne osolíme.

  4. Na ne rozložíme podpňovky a posypeme fenyklom.

  5. Navrch uložíme druhú polovicu zemiakov. Osolíme a posypeme rascou. Podlejeme asi 0,5 dl vody.
    Zakryté pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút. Potom odkryjeme, navrch dáme plátky masla a dopečieme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Václavky s fenyklem a bramborami

  • jemmy jemmy(neregistrovaný)

    <3Decka me nechteji jist fenykl,ale my ho moc radi,pekny recept:-K:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    S tím fenyklem to vypadá hodně zajímavě:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: václavky recepty recept václavky václavky recept recepty s václavkou recepty z vaclavek václavka recepty

Zapomněl/a jsem heslo