Bábovka z celozrnné mouky
Recept ještě nebyl hodnocenBábovky jistě patří mezi královny moučníků naší kuchyně. Vyzkoušejte tuto dvoubarevnou, ze světlého a kakaového těsta, které je připraveno i z celozrnné mouky. Uvnitř…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bábovky jistě patří mezi královny moučníků naší kuchyně. Vyzkoušejte tuto dvoubarevnou, ze světlého a kakaového těsta, které je připraveno i z celozrnné mouky. Uvnitř…
Sladký chlebíček je skvělý způsob, jak zužitkovat zralé banány. Ty mu dodají sladkost i vláčnost. Tento chlebíček se navíc hodí i pro slavnostní dny, je totiž opravdu…
V horkém létě oceníme svěží moučníky. Přesně takový je tropický dort, skládající se ze sušenkového korpusu, jogurtového krému a mangového curd. Už jen jedno sousto…
Kynutý makový závin patří mezi velmi oblíbené moučníky. Už jste ale někdy zkoušeli použít makovou náplň do piškotové rolády? V tomto receptu se dozvíte jak na to. Maková…
Potěšte koledníky o Velikonocích originálními piškotovými vajíčky, zdobenými čokoládou a marcipánem. Vajíčka budou potěšením nejen pro oči, ale také pro vaše ústa. Při…
Slavnostní beránek s vůní kokosu a másla zachutná úplně všem. Příprava je snadná a z přebytečného těsta můžete klidně upéct ještě bábovku. Nezapomeňte formu důkladně…
Rebarborová sezona se pomalu blíží a je relativně krátká, takže pokud máte tuto zeleninu lehce nakyslé chuti rádi, je třeba si ji užít plnými doušky. Vyzkoušejte…
Štrúdl je v české kuchyni velmi oblíbený. Tenké těsto plněné šťavnatou náplní chutná skvěle. Místo jablečné náplně tentokrát štrúdl naplníme džemem a dušenými hruškami…
Po Vánocích asi úplně nechceme slyšet o sladkém, ale tyhle poháry mohou být skvělou svačinou. Výživný tvaroh doplní lahodná zakysaná smetana a navíc je osvěží kousky…
Lívance, ať už nasladko či naslano, zpestřují rána všem, kteří si dávají záležet na snídani. Tyto jsou z pohankové mouky a navíc s kokosem a kakaem a jsou opravdu skvělé…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Remoska bezpochyby patří k pomocníkům, které často používaly hlavně naše babičky. Její sláva ovšem nevyhasla. Stále je hojně využívána a to nejen v domácnosti, ale i na…
Nadýchané, voňavé, s ovocem a šlehačkou – přesně takové jsou tyto roztomilé lívance ve tvaru králíčka. Dokonalá kombinace chutí i zábavy na talíři, která rozzáří…
V zahrádkách se už pomalu začíná červenat slaďoučkými jahodami. Léto se blíží - a s ním i čas na svěží jahodové dezerty. Vyzkoušejte tento, který kombinuje kokosové…
Piškotové řezy s jahodovou, máslovo-krémovou a šlehačkovou vrstvou vypadají úžasně. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek za to rozhodně stojí. Moučník,…
Připravte výborný koláč s rebarborou, pečený třeba v litinové pánvi. Na povrch přidejte křupavou vrstvu z třtinového cukru a ovesných vloček. Hotový koláč podávejte s…
Lahodný dort s piškotovým korpusem, pudinkovým krémem a želatinou můžete připravit s jakýmkoliv sezónním ovocem. Krásně na něm vyniknou například jahody. Takový dort se…
Nepečené kokosové košíčky s pudinkovo‑tvarohovým krémem a čerstvým ovocem jsou ideálním letním dezertem. Jsou osvěžující a jednoduché na přípravu. Perfektní pochoutka ke…
Kakaový drobenkový korpus, jemná tvarohová náplň a čerstvé ovoce – tak vzniká jednoduchý dezert plný chuti. Připravíte ho snadno, když suroviny jen smícháte, navrstvíte…
Tento dvouvrstvý moučník s jahodami a meruňkami vypadá opravdu efektně, ale na jeho přípravě není vůbec nic složitého. Skládá se z korpusu, který obsahuje mandlovou…
Zapomeňte na stání u plotny – tyhle bezlepkové lívanečky upečete jednoduše v troubě! Jsou nadýchané, zdravější a hotové raz dva. Skvělá volba pro snídani i svačinu,…
Fíkovo-ostružinový koláč je výjimečný dezert s krémem z tofu a kešu ořechů, který ztělesňuje chutě a barvy podzimu. Sladké fíky a ostružiny se krásně doplňují na křehkém…
Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať už s oříšky nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také ovoce…
Upéct dobrou roládu není tak složité, jak by se na první pohled zdálo. Doplňte ji výborným krémem - ať už s oříšky nebo s pečenými kaštany. Nezapomeňte vložit také ovoce…