Kakaovo-kokosový chlebíček s ananasem

Merylas Kuchařka: Merylas

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 0 názorů

Suroviny

Na těsto:
2 vejce
150 g moučkového cukru
80 g másla nebo hery
1 vanilkový cukr
280 g polohrubé mouky
1 prášek prášku do pečiva
2 lžíce kakaa
30 g strouhaného kokosu
200 ml mléka
150 g ananasu z kompotu
Na povrch:
150 g mléčné čokoládové polevy
1 lžíce strouhaného kokosu nebo 2 lžíce kokosových lupínků
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s částí cukru na pevný sníh.
    Změklý tuk vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Postupně zašleháme vanilkový cukr a žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kakaem a prosejeme. Do žloutkové směsi zapracujeme strouhaný kokos a pak po částech a střídavě moučnou směs, vlahé mléko a sníh z bílků.

  2. Ananas z kompotu necháme okapat a případně nakrájíme na menší kousky. Chlebíčkovou formu vyložíme papírem na pečení nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Na dno rozetřeme polovinu těsta, rozložíme polovinu ananasu a ještě jednou zopakujeme. Ananas na povrchu mírně zatlačíme do těsta.

  3. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při cca 175°C zhruba 45 minut. Po upečení odstraníme papír na pečení a chlebíček necháme vychladnout.

  4. Čokoládovou polevu rozehřejeme ve vodní lázni a celý chlebíček polijeme. Na povrchu dozdobíme kokosem a necháme ztuhnout.

Poznámka

Použila jsem formu o délce 30 cm.

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem. Původní recept je s čerstvými broskvemi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 159 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kakaovo-kokosový chlebíček s ananasem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kokosový chlebíček