Excelentní bábovka Margitka
Recept ještě nebyl hodnocenV míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V míse smícháme všechno dohromady kromě kakaa. To znamená mouku, cukr, vejce, smetanu, prášek do pečiva, vanilkový cukr, olej, kokos, mandle, nastrouhanou Margotku (na…
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme dotuha. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, za stálého šlehání přiléváme olej,smetanu a…
Nejprve vyšleháme cukr s herou ( malou část cukru necháme do sněhu). Přidáme žloutky, opět šleháme, přilijeme po částech rum, po vyšlehání postupně zašleháváme mouku s…
Nejdříve rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Rýžové chlebíčky nalámeme (nadrtíme) na menší kousky a smícháme s rozehřátou čokoládou. Hmotu z rýžových chlebíčků a…
Okrájené jablko pokrájíme nebo postrouháme na drobno, lehce oslazené rozdusíme se lžící vody a hřebíčkem a propasírujeme přes sítko. Smetanu ke šlehání ušleháme se…
Ušleháme vejce s krupicovým cukrem, přidáme olej (šlehat), kakao, lžičku vanilkového cukru a skořici. Vsypeme mouku s práškem do pečiva, zamícháme, přidáme nastrouhané…
Jablka oloupeme, nahrájíme na kostky a dusíme pod pokličkou do změknutí. Podušená jablka rozmixujeme a dáme stranou.Předehřejeme troubu na cca 200 C. Smícháme…
Předehřejeme troubu na 180°C.Oddělíme bílky od žloutků, vyšleháme z nich sníh a postupně přidáme cukr. Žloutky pomalu přimícháme do směsi spolu s moukou, kakaem a…
Želatinu dáme alespoň na 3 hodiny do 150 ml vody. Želatinu pořádně rozmixujeme.Do rozmixované želatiny přidáme tvaroh, máslo, cukr, vanilkový cukr, 2 malá vejce. Mléko…
Najprv upečieme korpusy. Do misy rozbijeme 8 vajec, pridáme práškový cukor a miešame 8 minut mixérom. Pred koncom miešania pridáme vodu, olej a ešte dobre vyšľaháme.Múku…
Nejdříve dáme uvařit půl kila brambor a necháme je vychladnout. Vychladlé oloupeme a prolisujeme. U vajíček oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků zamícháme cukr a utřeme…
Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přišleháme olej a nakonec i vodu,…
Cuketku škrabkou oloupeme, vydlabeme jádřinec, nastrouháme nahrubo a posolíme špetkou soli.Celá vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přišleháme olej a nakonec i vodu,…
Do misky dáme maslo izbovej teploty, kryštálový cukor a vyšľaháme.Za stáleho (pomalého) šľahania pridáme strúhaný kokos, pomarančovú šťavu, vajcia, nastrúhanú…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Bílky vyšleháme se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem na tuhý sníh. Pak postupně přidáváme mák s kokosem a nakonec lehce vmícháme mouku s jedlou sodou. Rozetřeme…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáváme olej, mléko, rum, mouku smíchanou s kypřícím práškem a kokos. Vzniklé těsto rozlijeme do 3 misek a každý díl obarvíme…
Po vydatném nedělním obědu nikdy nesmí chybět hrnek dobré teplé kávy a příjemně sladký dezert. Makový koláč s jablky, potřený kyselým džemem a posypaný strouhaným…
Tento nepečený dort si určitě zamilujete. Tvoří ho křehká krusta ze sušenek, vloček a kokosu a výborná náplň z kokosového mléka a bílé čokolády. Když ho nazdobíte…
Africký hrnec je vydatný a aromatický pokrm, který vás přenese na africký kontinent prostřednictvím své bohaté a pestré chuti. Tento recept kombinuje různé druhy masa,…
Krásně voňavé a na povrchu křupavé kokosky jsou oblíbeným vánočním cukrovím. Kromě klasické verze jsou skvělé i plněné. Lahodná kokoska plněná kakaovým krémem a…
Hledáte opravdu rychlé a jednoduché cukroví? Vyzkoušejte kuličky plné tvarohu s mandlí uprostřed a zasněžené bílým kokosem. Toto domácí Raffaello je neskutečně dobré a…
Hledáte dezert, který okouzlí svou jemností a exotickou chutí? Kokosové řezy à la Raffaello jsou lahodnou kombinací krémového kokosu a nadýchaného těsta, inspirovanou…