

Vánoční kokosky
Suroviny 50 ks
- 3 bílky
- 210 g cukru moučka
- 120 g strouhaného kokosu
- 1-2 lžičky strouhanky
- mandle na ozdobu
Postup přípravy receptu
Bílky s cukrem šleháme ve vodní lázni vidličkou. Když směs zhoustne, odstavíme ji a přidáme kokos a strouhanku. Zamícháme a dvěma lžičkami děláme na plech menší hromádky a ozdobíme mandlí.
Pečeme v troubě při 160 stupních cca 10 minut, je potřeba hlídat, abychom je nepřipálili. Kokosky děláme jako jedno z prvních cukroví, aby do Vánoc změkly. Ale výborné jsou hned po upečení, tak pozor na domácí jedlíky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vánoční kokosky
K receptu nejsou žádné komentáře.