Hovězí na divoko pro pamětníky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 064 kJ / 493 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,67 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 26,67 g |
Tuky | 26,67 g |
– nasycené | 13,33 g |
– nenasycené | 13,33 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 13,33 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 13,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 50 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 30,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. …
1. den: 3/4 kg srnčího masa mrkev, celer, cibule - na kostičky koření Divočina (1/2 sáčku) trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru - maso nakrájíme na…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť zvěřiny s plností a aromatem vína. Je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři během podzimních nebo zimních měsíců.…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Prsa nakrájíme na nudličky a naložíme do dvou lžic oleje, koření a jemně nakrájeného rozmarýnu. Necháme uležet nejlépe do druhého dne. Na oleji opečeme na nudličky…
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle…
Skopovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Cibuli nakrájíme na drobno, osmahneme na oleji spolu se slaninou, nakrájenou na kostky, pak k ní přidáme maso,…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Na sádle zlehka opražíme anglickou slaninu a cibuli,přidáme na kousky nakrájené maso. Osolíme,opepříme,posypeme kořením na divočinu ,mírně podlijeme a dusíme do měkka…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k…
Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče,…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Maso opláchneme a osušíme. V hlubší nádobě smícháme 400 ml červeného vína, trochu oleje, šípkovou zavařeninu, koření "Divočina" a nadrcené bobkové listy. Maso…
Kuřecí špalíčky na divoko jsou lahodné a šťavnaté kousky kuřecího masa ve směsi koření a zeleniny. Díky pomalému dušení získávají bohatou chuť s lehkým nádechem…
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, pak přidáme na plátky maso osolené a opepřené a zprudka opečeme. Stáhneme oheň a pomalu dusíme, podle potřeby podléváme buď vodou…