Hovězí na divoko pro pamětníky
Recept ještě nebyl hodnocenPlátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 064 kJ / 493 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,67 g |
| Tuky | 26,67 g |
| – nasycené | 13,33 g |
| – nenasycené | 13,33 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 13,33 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 13,33 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 30,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Plátek hovězího masa nejprve opečeme s cibulí a poté dusíme v omáčce se zeleninou a rajčatovým protlakem. Omáčka chutná a voní skvěle díky směsi koření určené na…
Srnčí maso je velice jemné, s nízkým obsahem tuku. Srna je jedno z nejmenších druhů zvěřiny s průměrnou váhou 12-15kg. Dopřejte masu na červeném víně čas, který…
Lahodný pokrm, který v sobě spojuje chuť zvěřiny s plností a aromatem vína. Je ideální volbou pro slavnostní oběd nebo večeři během podzimních nebo zimních měsíců.…
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na silnější plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Z každé strany mírně posypeme kořením Divočina, pokapeme olejem, maso…
Maso očistíme, odblaníme, po vlákně masa prošpikujeme uzenou slaninou, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme kořením divočina a necháme v chladničce 24 hod. odpočinout. …
1. den: 3/4 kg srnčího masa mrkev, celer, cibule - na kostičky koření Divočina (1/2 sáčku) trochu vody (2 dcl), octa (1/2 dcl), soli, cukru - maso nakrájíme na…
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou medoviny či portského vína. Podáváme ho s lahodnými, smetanou…
Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Do hrnce…
Staženého očištěného bažanta rozčtvrtíme, oddělíme páteř a vykostíme. Osolíme a posypeme kořením na divočinu. Zeleninu nakrájíme na větší kostky, vložíme do pekáče,…
Maso odblaníme, omyjeme, osušíme, potřeme olejem, okořeníme (Divočina, kůra), osolíme a spolu s větvičkou rozmarýnu necháme přikryté v lednici odpočinou cca 24 hod. …
Maso omyjeme, pečlivě osušíme, potřeme kořením Divočina a osolíme. V brutvanu nebo jiné, vhodné nádobě, rozpálíme máslo s olejem a maso opékáme ze všech stran asi 10…
Na vynikající dušené jídlo z hovězího masa je třeba počkat o něco delší dobu. Věřte ale, že se to vyplatí. Hotový pokrm, kterým bude maso "jako dort" se skvěle…
Křepelky omyjeme a posypeme kořením Divočina. Na dno pekáče poklademe plátky másla nebo Hery a na ně vyskládáme křepelky. Na každou můžeme položit ještě další kousek…
Očištěné plíce a vnitřnosti namočíme ve studené vodě aspoň na 1 hodinu. Já nechávám přes noc a pokud dávám ledvinku, rozkrojenou namočím do mléka v jiné misce. Pak vše…
Hovězí maso si nakrájíme na stejně velké plátky a síle cca 1 cm 6-8 plátků) a prudce je opečeme na troše oleje a dáme si je bokem. Maso nijak neochucujeme, jelikož se…
Vylepšený vepřový guláš s nádechem divočiny voní po jalovci a díky přípravě v tlakovém hrnci je hotový opravdu rychle. Nejlépe chutná druhý den, kdy se chutě dokonale…
Cibuli nakrájíme najemno a na oleji orestujeme dozlatova, přidáme na kostky nakrájené maso, které asi 3 minuty zprudka opékáme.Osolíme, přidáme směs koření na divočinu,…
Bažantí maso je velmi jemné a má delikátní chuť. Tu ještě podtrhne lahodná nádivka z vepřového masa a vnitřností. Bažanta s nádivkou obalíme do plátků slaniny a pomalu…
Kuřecí játra osmažíme na cibulce, zalijeme vývarem a dusíme do měkka spolu s namočenými houbami.Osolíme, opepříme, přidáme koření divočina, zahustíme moukou a zjemníme…
Maso upravíme na dvě roládky. Každý plát osolíme, poklademe tyrolským špekem a rozdělíme na ně sušené švestky, které jsme si předem namočili do 50 ml červeného vína.…
Maso opláchneme, osušíme, odstraníme lůj a jiné nečistoty, celý špalík masa okořeníme Divočinou, potřeme olejem, zabalíme do alobalu a dáme do ledničky uležet(já mněla 2…
Tymián s majoránkou najemno nasekáme, promícháme s povoleným máslem a osolíme. Prsty vytvoříme pod kůží prsíčka kapsu, rozetřeme bylinkové máslo a kůži přiklopíme k…
Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje. Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a…