Vepřová špikovaná plec nadivoko

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: tlakový hrnec 35 min 2-3 porce Vepřové maso 12 názorů

Suroviny

400 g vepřové plece vcelku
50 g uzené slaniny
koření Divočina
1 kus bobkový list
2 kuličky nového koření
1 větší mrkev
1/4 kusu celeru
2 kusy spařených a oloupaných rajčat
1/2 kusu cibule
sůl, pepř
olej
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetana ke šlehání
podle chuti ocet - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 21 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na špalíky a dáme ji trochu zmrznout do mrazáku, lépe se pak s ní pracuje.
    Do masa ostrým nožem uděláme otvory, maso našpikujeme, osolíme, opepříme a posypeme kořením Divočina.

  2. Mezitím na oleji orestujeme cibuli, přidáme na kusy nakrájenou mrkev, celer a spařená nakránená rajčata. Na základě orestujeme maso ze všech stran a podlijeme tak do 3/4 výšky masa vodou, popřípadě vývarem. Přidáme bobkový list a nové koření, tlakový hrnec zavřeme a od doby varu dusíme 35 min

  3. Když je maso měkké, vyjmeme je a odložíme bokem.
    Vyndáme koření a zeleninu dohladka rozmixujeme tyčovým mixérem.

  4. V hrníčku rozšleháme ve smetaně hladkou mouku a přes sítko ji vlijeme do zeleninového základu. Pořádně provaříme, můžeme dochutit několika kapkama octa.

  5. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a knedlíkem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 458 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová špikovaná plec nadivoko

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3Super:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Diskuze mimo recept přesunuta sem, kde můžete pokračovat
    https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4081

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Jana Remkova: Tlakový hrnec sice urychlí proces vaření, ale výsledný efekt - struktura uvařeného masa se pomalému vaření rozhodně nevyrovná! A to ani není nutné mít pomalý hrnec, stačí dát na nízký stupeň do trouby a péci pomalu! :-D

    Odpovědět

  • Radímek: Ale no tak. Tohle jídlo dělám i v pomalém hrnci. Proč by měl být tlakáč horší?? Je to skvělý pomocník, když ráno vstanu a nevím, co vařit.

    Odpovědět

  • Radímek Radímek(neregistrovaný)

    Zuzana: cca 1:30-2:00hod tu blbost tl.hrnec určitě nepoužívej.
    :yes:

    Odpovědět

  • Radímek Radímek (neregistrovaný)

    Zásadně bez tl.hrnce,maso je pak mnohem lepši asi tak o 100%

    Odpovědět

  • hanislava hanislava

  • Ivace64 Ivace64

    Jana Remkova: taky tlakáč pořád..:yes:

    Odpovědět

  • Zuzana: Možná 60-70 min?? To zas já nevím úplně, protože nepoužívám na maso v celku klasický hrnec. Buď tlakový, nebo pomalý. Už snad 20 let jsem jinak nevařila :-8

    Odpovědět

  • Zuzana Zuzana(neregistrovaná)

    jak dlouho se bude vařit bez tlakového hrnce? Nepoužívám jej.

    Odpovědět

  • Ivace64 Ivace64

  • mika59 mika59

Tématické fráze: top recepty vepřová plec vepřové plecko recepty vepřová plec recepty vepřová plec vepřové plecko špikovaná vepřová plec vepřová plec recept vepřová plec nadivoko špikovaná plec veprova plec vcelku recept vepřove pleco vepřová plec špikovaná vepřová plec vcelku vepřová plec špikovaná slaninou pečená vepřová plec špikovaná top recepty z vepřového plec masa co varit z veprove plece vepřové na divočině vepřove pleco nadivoko plec z divočiny