Salát z červené čočky a růžičkové kapusty

JajinkaBeck Kuchařka: JajinkaBeck

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

1/2 hrnku červené čočky
1 a 1/2 hrnku vody
1 mrkev
1 hrst pórku nakrájeného na nudličky
10 růžičkových kapustiček
10 ks cherry rajčátek
3 ks sušených rajčat v oleji
2 lžíce olivového oleje
grilovací koření
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Červenou čočku propláchneme v cedníku teplou vodou, nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a pod pokličkou vaříme na mírném plameni. Trvá to zhruba 10 až 15 minut. Nemusíme se bát vypnout čočku, když je ještě "na skus" - pod pokličkou během několika minut dojde.

  2. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na který vsypeme mrkev pokrájenou na nudličky, pórek, růžičkovou kapustu nakrájenou na osminky, stejně tak pokrájená cherry rajčátka a sušená rajčata. Dle chuti zasypeme grilovacím kořením - pokud používáme grilovací koření se solí, již nesolíme, jinak ještě můžeme osolit a opepřit.

  3. Plotýnku pod pánví vypneme a do zeleniny podušené tak, že je ještě stále trochu křupavá, vsypeme čočku (neměla by v ní zbýt žádná voda; pokud ano, slijeme ji přes cedník) a zamícháme. Odstavíme z plotny a ihned servírujeme.

Poznámka

Salát není špatný ani studený.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát z červené čočky a růžičkové kapusty

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: karbenátky z růžičkové kapusty kapusta s červené čočky

Zapomněl/a jsem heslo