Vepřová panenka v sezamové krustě se salátem a opečeným bramborem

Vepřové maso Doba přípravy: 60 min 3 názory

Vepřové maso Doba přípravy: 60 min 3 názory

Suroviny 3 porce

600 g vepřové panenky
sůl
pepř
plnotučná hořčice
sezamové semínko
4 brambory
grilovací koření
Salát:
dvě hrsti polníčku
5 ředkviček
hrst cherry rajčátek
hrst kukuřice
Zálivka:
provensálské koření
šťáva ze čtvrtky citrónu
lžíce octa
lžíce olivového oleje
1 zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Panenku rozkrojíme na dva kusy, osolíme, opepříme, necháme chvíli odležet. Potom potřeme hořčicí a obalíme v sezamovém semínku, zprudka opečeme na pánvi, vyjmeme a zabalíme do alobalu, dáme do pekáčku a na 220 °C pečeme cca 35 min.

  2. Brambory oškrabeme, pocákáme olivovým olejem, osolíme a posypeme grilovacím kořením, opečeme v grilu.

  3. Polníček, kukuřici, rajčata nakrájená na půl, ředkvičky na čtvrtky dáme do misky.

    Vedle připravíme zálivku ze zakysané smetany, špetky soli, špetky pepře, špetky provensálského koření, trošky šťávy z citrónu, lžíce octa a lžíce olivového oleje.

Komentáře k receptu Vepřová panenka v sezamové krustě se salátem a opečeným bramborem

  • Teeska Teeska (autorka receptu)

    nene byla akorát :) lehce naruzovela u prostřed .Ja osobně mám raději více propecene,takže možná by stačilo 30min.

    Odpovědět

  • linkstrem linkstrem(neregistrovaný)

    Teeska: Není to pro tu panenku moc dlouhá doba pečení při těch 220 st. cca 35 min.I když je zabalená v alobalu,není potom moc vysušena?Hezké Velikonoce!

    Odpovědět

  • Teeska Teeska (autorka receptu)

    ještě se maso může potřít česnekem aby bylo výraznější :)

    Odpovědět

Tématické fráze: sezamova krusta veprova panenka se sezamem vepřová panenka v krustě veprova paneka sezam panenka v pepřové krustě panenka se sezamem panenka v sezamovych seminkach panenka na grilu syrova krusta panenka se salatem vepřová panenka v hořčičné kruste vepřová panenka v hořčice kruste