Marinovaná kachní játra s houbovým ragú

mika59 Kuchařka: mika59

Pokrmy z vnitřností 4 názory

Suroviny

400 g kachních jater
150 ml kyšky
lžička grilovacího koření
lžíce másla
trochu oleje
sůl
pepř
Na ragú:
200 g hub - (já jsem měla hlívu a žampion bílý a hnědý)
150 -200 ml smetany
1 cibuli
houbové koření
kmín
sůl
pepř
olej
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra rozkrojíme na polovinu.

  2. Kyšku smícháme s kořením a játra v ní marinujeme nejméně 2 hodiny, klidně do druhého dne.

  3. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme houby, koření a dusíme asi 10 minut.

  4. Je li třeba, podlijeme malinko vodou.

  5. Necháme vydusit a přilijeme smetanu. Necháme vařit do zhoustnutí smetany asi 10 minut.

  6. Játra otřeme od marinády a na rozpuštěném másle, s kapkou oleje, pozvolna dusíme z obou stran. Trvá to chvíli, musí zůstat uvnitř růžová. Servírujeme společně s houbami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 690 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná kachní játra s houbovým ragú

Tématické fráze: kachní játra kachni játra recepty kachní játra recept kachní játra s houbami kachní játra na houbách recept z kachnich jater smetanový ragu z husích jater marinada na kachni jatra smažená kachní játra kachní játra na houbách recept

Zapomněl/a jsem heslo