Kuře v bylinkové nádivce

mirca75 Kuchařka:

Drůbeží maso 13 názorů

510

Suroviny

Kuřecí maso (horní stehna, prsa...)
máslo
sůl
grilovací koření
voda
Nádivka:
pečivo
mléko
sůl
vejce
červená cibule (lze i obyčejná)
bylinky:
bazalka
zelená cibulka
lístek šalvěje
libeček
petrželka
pažitka
Dobromysl (zkrátka co kdo rád a co má kdo k dispozici), vše v hojném množství
mrkev
uzený sýr (nemusí být)
anglická slanina (nemusí být)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso osolíme, z obou stran jemně posypeme gril. kořením a na horkém másle z obou stran opečeme, mírně podlijeme vodou a pod pokličkou asi 15 - 20 minut (dle velikost) mírně dusíme.

  2. Mezitím si zvlhčíme pečivo (použila jsem bílou veku a tmavý toust.chléb) mlékem a necháme nasáknout.

  3. Bylinky (hodně) si nakrájíme na hrubo, mrkev a sýr si nastrouháme, cibuli si nakrájíme na jemno, osolíme a vmícháme zvlhčené pečivo zbavené přebytečné tekutiny. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, žloutek, důkladně promícháme a dle potřeby dosolíme. Z bílku si vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do hotové nádivky.

  4. Zapékací formu vymažeme máslem, na dno dáme tenkou vrstvu nádivky, na ni rozložíme kuřecí maso a to pečlivě zakryjeme zbytkem nádivky. Navrch rozložíme kousky másla, nebo přelijeme výpekem z kuřecího masa a dáme péci do vyhřáté trouby do zlatova - cca asi 30 minut. Nejdřív pod pokličkou pak odkryté.Podáváme s vař.braborem a hlávkovým nebo rajčatovým salátem.

Poznámka

Může se použít i maso vykostěné, pak se nemusí tak dlouho dusit a po vychladnudí se může krájet na plátky a podávat za studena jako večeři. Dělala jsem včera jako teplou večeři a věřte nebo ne, já si nejvíc vždycky pochutnám na té nádivce, bylinky a ten výpek z masa - no mňam.

Ta anglická tam být opravdu nemusí, ale třeba můj syn se na ní těší a vždycky jí vyzobává a má u toho takový mlsný úsměv.

Já vím, že to jídlo není na pracnost a originalitu žádný zázrak(kdyžtak smažu), ale nám moc chutná a já se vždy těším na jaro, až otrhám vše zelené a nacpu to tam.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře v bylinkové nádivce

  • tonda tonda(neregistrovaná)

    Tak to dnes uvařím a dám vědět jak to dopadl, ale vypadá to dost lákavě

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    evo (neregi.), děkuji za milé upozornění.

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Může to být úžasné, ale napsat \"vykoštěné\" maso, to je děs. Vy máte v sobě snad \"košti\"?

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    JA0411:-) i všichni další:-)-moc děkuji za příjemné komentáře a Ja0411:-)jsem moc ráda že vám chutnalo:-p- a za to vyzkoušení velké díky:-8.

    Odpovědět

  • ja0411 ja0411

    Tak dnes jsme měli k večeři a bylo to super:yes:Posílám bodík a děkuji za další skvělý recept:-p:-!:-!:-!

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tohle je bezvadný nápad, maso v nádivce... Vždy jsem dělala je nádivku v mase...:-);-) Mirčo, děkuji za recept a množství lákavých foteček:-!:yes:
    A mimochodem - bylinky u nás zbožňuje celá rodina, tak to vypadá, že se Tvůj recept ujme :-)):-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mirčo - on tě někdo nutí k mazání??? :-(:-/:-D:-? nééé

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Mirčo, nemaž:-! to by byla velká škoda, máš to moc pěkné a určitě i dobré:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    :yes:Nic nemaž, jde o hezký recept , fotky jsou bezvané:-))

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • Bibinka Bibinka

    Mirko,supr,supr,supr, nic víc na to nejde říct jak na recept, tak na úplnou fotogalerii:yes:jsi šikulka a máš ode mě boda jako vrata;-):-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Mirčo tolik bylinek, jsi moje krevní skupina :-D:-D :-O::yes::yes: - nemám slov :-!:yes: :-pa bodík

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo