Domácí Carpaccio z panenky

Vepřové maso Doba přípravy: 15 dní 20 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 15 dní 20 názorů

Suroviny 4 porce

vepřová panenka
1 kg třtinového cukru
1 kg hrubé soli
špetka kakaa
špetka skořice
rozmarýn
šalvěj
estragon
tymián
celý pepř
hřebíček
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme.

  2. Připravíme si čistou utěrku (já použila plenu) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme.

  3. Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu "solno-cukrové" směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.

  4. Po 15-ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.

Poznámka od kuchařky

Toto je bezvadný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom si neudělat krach peněženky :-)

Musím podotknout, že jsem se trochu obávala výsledku. 15 dní jsem vydržela nekoukat a opravdu je to veliká šmakuláda !!! Zkuste sami...a pak mi řekněte ,-)

Komentáře k receptu Domácí Carpaccio z panenky

  • sabipupp sabipupp

  • aaadobromila aaadobromila

    Koupím panenku a jdu ně něj. :-K

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • holka ze severu holka ze severu(autor receptu)

    Tanicka: Cukr je opravdu hodně nutný. Kdyby jste dala jen sůl, maso by bylo příšerně slané...takhle je slané akorát tak k vínku třeba, cukr prostě dodá tu chuť, co maso má mít. Snad jste s odpovědí spokojená ;-):-K

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Tak to je super, hezky popsáno i nafoceno, láká k vyzkoušení.. Jen se zeptám - ten cukr je nutný? Snažím se mu totiž vyhýbat, nestačí jenom sůl?

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu(autor receptu)

    Bibinka: Určitě má smysl tuhle dobrotu vyzkoušet. I sousedka, která je velká gurmánka, od srdíčka mou dobrotu ocenila a pochutnala si. Tak mám radost.

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu(autor receptu)

    varilamyskakasicku: Jé, tak to je vážně chyták. Já nevim...byla to prostě jedna panenka no :-) Ale určitě příště do stejného množství dám panenky rovnou dvě.... Panenky bývají podobné velikosti i váhy, co?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    holka ze severu: kolik jsi měla prosím Tě, té panenky na váhu? Ať vím kolik masa, děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: tak šťáva se má slévat??Já to chci zkusit, tak mi dej když tak k tomuto krásnému receptu ještě nějakou radu, jinak ho určitě zkusím, na carpaccio chodím někdy "tajně" v centru Prahy, mám už místečko své, mám to jako "zákusek" jednou za půl roku:-K;-) jinak to máš holka jedna ze severu - sakra pěkné:-K:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Tak to vypadá báječně, určitě je to dobrota:-!:-!:-p:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu(autor receptu)

    Corall+Emmy 30.9.2006: Děkuji i Vám. I můj muž, který, sušené masíčko běžně nejí, mě pochválil, jak je to dobrota!! A z toho más radost velikou. :-K

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Carpaccio vypada bajecne, posilam bodika:-K

    Odpovědět

  • holka ze severu holka ze severu(autor receptu)

    magdalenka: Děkuji Vám za pochvalu a ostatním také. :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krása nevídaná, máš môj obdiv!:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    holka ze severu:Máš pravdu, byl to Ital:-))

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: carpáčcio carpaccio z vepřové panenky karpačo domácí sušená panenka karpáčo z masa vepřové carpaccio panenka v soli susena panenka carpaccio z vepřového masa domácí sušená vepřová panenka sušená vepřová panenka carpacio z vepřové panenky domácí carpacio domaci karpaco karpaco z panenky carpacio susena panenka recept carpacio z panenky panenka v soli a cukru vepřová panenka v soli a cukru