

Domácí Carpaccio z panenky
Suroviny 4 porce
- vepřová panenka
- 1 kg třtinového cukru
- 1 kg hrubé soli
- špetka kakaa
- špetka skořice
- rozmarýn
- šalvěj
- estragon
- tymián
- celý pepř
- hřebíček
- bobkový list
Postup přípravy receptu
Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme.
Připravíme si čistou utěrku (já použila plenu) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme.
Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu "solno-cukrové" směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.
Po 15-ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.
Poznámka od kuchařky
Toto je bezvadný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom si neudělat krach peněženky :-)
Musím podotknout, že jsem se trochu obávala výsledku. 15 dní jsem vydržela nekoukat a opravdu je to veliká šmakuláda !!! Zkuste sami...a pak mi řekněte ,-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí Carpaccio z panenky
-
-
Koupím panenku a jdu ně něj.
-
-
Tanicka: Cukr je opravdu hodně nutný. Kdyby jste dala jen sůl, maso by bylo příšerně slané...takhle je slané akorát tak k vínku třeba, cukr prostě dodá tu chuť, co maso má mít. Snad jste s odpovědí spokojená
-
Tak to je super, hezky popsáno i nafoceno, láká k vyzkoušení.. Jen se zeptám - ten cukr je nutný? Snažím se mu totiž vyhýbat, nestačí jenom sůl?
-
Bibinka: Určitě má smysl tuhle dobrotu vyzkoušet. I sousedka, která je velká gurmánka, od srdíčka mou dobrotu ocenila a pochutnala si. Tak mám radost.
-
varilamyskakasicku: Jé, tak to je vážně chyták. Já nevim...byla to prostě jedna panenka no
Ale určitě příště do stejného množství dám panenky rovnou dvě.... Panenky bývají podobné velikosti i váhy, co?
-
holka ze severu: kolik jsi měla prosím Tě, té panenky na váhu? Ať vím kolik masa, děkuji
-
1974andrea: tak šťáva se má slévat??Já to chci zkusit, tak mi dej když tak k tomuto krásnému receptu ještě nějakou radu, jinak ho určitě zkusím, na carpaccio chodím někdy "tajně" v centru Prahy, mám už místečko své, mám to jako "zákusek" jednou za půl roku
jinak to máš holka jedna ze severu - sakra pěkné
-
Tak to vypadá báječně, určitě je to dobrota
-
Corall+Emmy 30.9.2006: Děkuji i Vám. I můj muž, který, sušené masíčko běžně nejí, mě pochválil, jak je to dobrota!! A z toho más radost velikou.
-
Carpaccio vypada bajecne, posilam bodika
-
magdalenka: Děkuji Vám za pochvalu a ostatním také.
-
Krása nevídaná, máš môj obdiv!
-
holka ze severu:Máš pravdu, byl to Ital