Domácí Carpaccio z panenky

holka ze severu Kuchařka: holka ze severu

Doba přípravy: 15 dní 4 porce Vepřové maso 20 názorů

Suroviny

vepřová panenka
1 kg třtinového cukru
1 kg hrubé soli
špetka kakaa
špetka skořice
rozmarýn
šalvěj
estragon
tymián
celý pepř
hřebíček
bobkový list
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, zbavíme blan. Bylinky nasekáme na jemno. Panenku v nich obalíme a důkladně vmasírujeme.

  2. Připravíme si čistou utěrku (já použila plenu) a na ní promícháme přírodní cukr se solí, skořicí, kakaem a kuličkami pepře. Maso ve směsi obalíme.

  3. Poté vše zavineme a důkladně utáhneme tak, aby mělo kolem sebe ze všech stran vrstvu "solno-cukrové" směsi. Necháme marinovat v lednici alespoň 15 dní.

  4. Po 15-ti dnech podáváme v tenkých plátcích, zalijeme olivovým olejem a balsamikovým octem.

Poznámka

Toto je bezvadný způsob, jak si vychutnat fantastické sušené masíčko po italsku a přitom si neudělat krach peněženky :-)

Musím podotknout, že jsem se trochu obávala výsledku. 15 dní jsem vydržela nekoukat a opravdu je to veliká šmakuláda !!! Zkuste sami...a pak mi řekněte ,-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí Carpaccio z panenky

  • sabipupp sabipupp

  • aaadobromila aaadobromila

    Koupím panenku a jdu ně něj. :-K

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Tanicka: Cukr je opravdu hodně nutný. Kdyby jste dala jen sůl, maso by bylo příšerně slané...takhle je slané akorát tak k vínku třeba, cukr prostě dodá tu chuť, co maso má mít. Snad jste s odpovědí spokojená ;-):-K

    Odpovědět

  • Tanicka Tanicka

    Tak to je super, hezky popsáno i nafoceno, láká k vyzkoušení.. Jen se zeptám - ten cukr je nutný? Snažím se mu totiž vyhýbat, nestačí jenom sůl?

    Odpovědět

  • Bibinka: Určitě má smysl tuhle dobrotu vyzkoušet. I sousedka, která je velká gurmánka, od srdíčka mou dobrotu ocenila a pochutnala si. Tak mám radost.

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku: Jé, tak to je vážně chyták. Já nevim...byla to prostě jedna panenka no :-) Ale určitě příště do stejného množství dám panenky rovnou dvě.... Panenky bývají podobné velikosti i váhy, co?

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    holka ze severu: kolik jsi měla prosím Tě, té panenky na váhu? Ať vím kolik masa, děkuji:-K:-K

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    1974andrea: tak šťáva se má slévat??Já to chci zkusit, tak mi dej když tak k tomuto krásnému receptu ještě nějakou radu, jinak ho určitě zkusím, na carpaccio chodím někdy "tajně" v centru Prahy, mám už místečko své, mám to jako "zákusek" jednou za půl roku:-K;-) jinak to máš holka jedna ze severu - sakra pěkné:-K:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Tak to vypadá báječně, určitě je to dobrota:-!:-!:-p:-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006: Děkuji i Vám. I můj muž, který, sušené masíčko běžně nejí, mě pochválil, jak je to dobrota!! A z toho más radost velikou. :-K

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Carpaccio vypada bajecne, posilam bodika:-K

    Odpovědět

  • magdalenka: Děkuji Vám za pochvalu a ostatním také. :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Krása nevídaná, máš môj obdiv!:yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    holka ze severu:Máš pravdu, byl to Ital:-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: carpáčcio carpaccio z vepřové panenky karpačo domácí sušená panenka karpáčo z masa vepřové carpaccio susena panenka panenka v soli domácí sušená vepřová panenka carpaccio z vepřového masa sušená vepřová panenka carpacio z vepřové panenky domácí carpacio domaci karpaco karpaco z panenky carpacio susena panenka recept carpacio z panenky panenka v soli a cukru vepřová panenka v soli a cukru

Zapomněl/a jsem heslo