

Sterilovaný houbový salát
Suroviny
- 1,75 kg hub
- 60 dkg cibule
- 60 dkg čerstvé papriky nejlépe kapie
- 50 dkg sladkého kečupu
- 1/4 l oleje
- Nálev:
- 2 dcl octa
- 1 l vody
- 3 dkg soli
- 15 dkg cukru
- 3 ks hřebíčku
- 5 ks nového koření
- 5 ks celého pepře
- 3 ks bobkového listu
Postup přípravy receptu
Houby nakrájíme na větší kostky (1,5cm2), 15min vaříme jen ve vodě a zcedíme. Nálev s kořením vaříme zvlášť 20min.
Mezitím nakrájíme na silnější proužky papriku a cibuli a smícháme je s kečupem a olejem v míse.
Nakonec do mísy přidáme zcezené houby a nálev.
Vše plníme do sklenic a sterilujeme při 100°C 20minut.
Poznámka od kuchařky
Salát je super k rizotu, ale také třeba zamíchám s těstovinami jako rychlou studenou nebo teplou večeři, nebo používám na směs s kuřecím nebo vepřovým masem, na steaky nebo nudličky, s rýží, hranolkami, bramborami, kaší...prostě, když potřebuji a honem nevím co, tak tohle má úspěch vždy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sterilovaný houbový salát
-
také dělám, je výborný