Játrová paštika z tlakového hrnce

pavelk Kuchař: pavelk

Doba přípravy: 100 minut + prohřívání +chlazení Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

1 kg tučného bůčku (nejlepší je lalok nebo podbřišek)
1 kg vepřových jater
2-3 střední cibule
1 vejce
3 starší rohlíky
1/4 sklenice strouhanky
sůl
pepř
koření:
5 kuliček jalovce
3 hřebíčky
5 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
(vše rozdrtit)
(dá se koupit paštikové koření, ale tam je i bob. list, koriandr, mušk. oříšek..., a to já nemusím.)
vhodný obal
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Bůček, játra a cibuli pokrájet na takové kusy, aby šly potom vložit do mlýnku.

  2. Ale nejprve do hrnce dáme bůček, podlijeme decinkou - dvěma vody a vaříme cca 40 minut. Hrnec otevřeme, vložíme játra a cibuli, popřípadě dolijeme vodu, zamícháme a vaříme dalších cca 20 minut.

  3. Pokud je vše uvařené (játra budou tuhá) a v hrnci je dost vývaru, ten odebereme a později použijeme na ředění směsi. Zbytek vývaru v hrnci vyvaříme na tuk, směs vytáhneme a dáme chladit.

  4. Vychlazenou 2 x pomeleme na šajbě (mlecí desce) číslo tři a nakonec pomeleme, předem namočené a vody zbavené, rohlíky a přidáme celé vejce.

  5. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme kořením, které jsme si předem připravili. Přidáme strouhanku a vše důkladně promícháme. Pokud je směs tuhá, zředíme odloženým vývarem, pokud je řídká, přidáme strouhanku.

  6. Směs nacpeme do obalu (salámové, tlačenkové střevo nebo pokud je možnost, tak i do tlustého střeva), pevně zavážeme a dáme prohřívat do vody maximálně 90 - 95 °C po dobu cca 40 minut. Vyndáme a dáme do chladna.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová paštika z tlakového hrnce

Tématické fráze: recepty z tlakového hrnce játrová paštika#utm_source=m.search.seznam.cz pastika z pomaleho hrnce pastika pomaly hrnec co z tucneho bucku játrová paštika recept recept jatrova pastika obrazky pomaly hrnec pastika jatrova pastika ve střevě jatra ve strevu recepty paštikové obaly pastika ve strevu recepty obal salamový tlačenkové střevo zavařování obaly na játrové paštiky recepty pro tlakový hrnec kachni pastika s kusy jater paštika v pomalém hrnci játrová paštika z kachních jater tlacenkove koreni

Zapomněl/a jsem heslo