Grilované žížalky

Suroviny

500 g krůtího masa (může být i vepřové, hovězí nebo kuřecí)
Marináda:
4 stroužky česneku
1 cibule
1 lžíce oleje
1/2 lžičky koriandru
1/4 lžičky chilli
1/4 lžičky kardamomu
1/4 lžičky drceného kmínu
3 hřebíčky
1/4 lžičky mleté skořice
špetka muškátového oříšku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cesnak a cibuľu nastrúhame, pridáme podrvený koriander, klinčeky a ostatné prísady. Dobre premiešame.

  2. Mäso narežeme na tenšie pásiky a vložíme ich do marinády, poobaľujeme ich. Necháme odstáť aspoň 3 hodiny.

  3. Potom pásiky napichujeme na ihly skrútené ako dážďovky a za občasného potretia zvyškom marinády grilujeme. Podávame so zeleninou a chlebom, pečivom, prípadne zemiakmi.

Komentáře k receptu Grilované žížalky

Tématické fráze: žížalky grilovany had grilováci moze receptík grilované špízy žížalky z vepřového masa žižalki žížalky z hovězího masa žížalky recept grilovane kuracie mas o recept na malinový nauk grilovaní hadi zizalky zivocich žížalka vepřové pikantní žížalky recepty z exotickýho masa-hadi grilovaní had žížalek recepty z morčacieho masa