Kuře na jablku a voňavém koření

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: s přípravou a pečením do 60minut 2 porce Drůbeží maso 9 názorů

Suroviny

2 kuřecí čtvrtky
2 středně velká jablka
1 středně velká cibule
5 stroužků česneku
5 plátků másla o síle cca 5mm
5 cm dlouhá skořice
6 hřebíčků
1 lžička mletého sušeného zázvoru
150 ml brusinkový džus nebo brusinková šťáva
80 ml smetany použila jsem 31% Kunín
sůl
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky opláchneme, osušíme, posypeme solí a zázvorem.
    Do každého kusu vsuneme pod kůži plátek másla.

  2. 3 plátky másla dáme do pekáčku, přidáme nakrájený česnek, cibuli a jablka zbavená jadřinců.
    Posypeme nadrceným hřebíčkem a skořicí, položíme čtvrtky a podlijeme brusinkovou šťávou.

  3. V předehřáté troubě pečeme za občasného přelévání šťávou cca 40 minut doměkka.

  4. Poté maso vytáhneme a uchováme v teple.

  5. Šťávu propasírujeme přes husté síto do hrnce.
    Vzniklé pyré naředíme smetanou a 2minuty provaříme.

    Podáváme s noky, hodí se i rýže.

Poznámka

Noky jsem dělala podle http://www.toprecepty.cz/recept/29704-specle-jemne...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 634 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře na jablku a voňavém koření

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    spagetka:Vidíš,tak to jsi dobrá;-)Já bych v závěrečné chuti propasírovaného pyré nepoznala,jaká cibule tam je:-)
    Ale většinou používám jen tu obyčejnou žlutou.Do obchodu se nedostanu a zlatouš mi jinou nekoupí(tak ještě nanejvýš lahůdkovou s natí,nebo červenou:-D)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Anna Kocikova: v podstatě tak, jak píšeš, tedy ředím tím, co mám po ruce, pokud vínko, tak vínem (já teda červené suché) nebo právě i smetana :-p;-):yes:
    Jo tady do těchto receptů mám raději bílou cibuli nebo šalotku,

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Všem děkuji za zájem,komentáře i hodnocení:-K

    JARUŠ:Když mám,tak používám jablečnou,nebo pomerančovou šťávu.Tentokrát jsem použila načatou brusinkovou.
    Jinak můžete podlít vínem,nebo obyčejnou vodu a po propasírování šťávu(pyré)dochutit troškou citronové šťávy:-)

    Bibinka:Janinko,šťávy bylo dost.Jen u porce na focení ji bylo míň,aby jídlo nebylo"utopené":-)Jinak se šťávičkama jsme na tom stejně-čím víc,tím líp:-))Děkuji:-K

    spagetka:Laděnko,máme moc rádi čerstvý zázvor:-pDávám ho i tady,najemno nastrouhaný chvilku před dopečením.Tentokrát jsem čerstvý neměla,tak musel postačit sušený:-)
    Ladi,prosím Tě,čím ředíš to propasírované pyré:-?Původní záměr byla Rulanda,ale nakonec zvítězila smetana:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Aninko, to je vážně bezvadné a vidím, že šťávy je dostatek, tak to není suché, tak 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • JARUŠ JARUŠ(neregistrovaný)

    ptám se co dát místo brusinkové štávy ??:-?

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To bych si pochutnala :-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně, kromě brusinky, díky za tip ;-):-p:yes::yes:
    Jo, zkus místo sušeného zázvoru použít kousek čerstvého nádherně to s hřebíčkem a skořicí sladíš,:yes::yes: netvrdím, že sušený je špatný, to nééé, ale prostě zkus;-);-), mně to přijde šťavnatější

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

  • Colombo65 Colombo65

    Bingo;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci ctvrtky na jablku kuřecí čtvrtky na s jablky kuře a jablka kuřeci čtvrtky na jablkach pečené kuře na voňavém koření kure na jablkách a na česneku čim se koření kuřecí plátek recept kuře na jablka voňavé kuře se zelím kuřecí na jablkách a zázvoru recept kuřecí čtvrtky jablka