

Švestkové zázvorové řezy
Suroviny
- Korpus:
- 1 hrnek hladké mouky (může být z poloviny celozrnná)
- půl hrnku cukru
- cca 100 g studeného másla
- 2 lžíce mletého zázvoru
- čtvrt lžičky soli
- Náplň:
- 10 švestek
- 2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 lžička mleté skořice a hřebíčku (myšleno 1 lžička dohromady)
- 2 vejce
- půl hrnku cukru
- půl hrnku hladké mouky
- 3 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Ze surovin na korpus vytvořit těsto, zabalit do folie a nechat v lednici půl hodiny odpočinout.
Švestky (bez pecek), zázvor a koření nechat 10-15min povařit (možno lehce podlít), vychladlé rozmixovat tyčákem.
Kvedlačkou smíchat vejce, cukr, mouku, citr. šťávu a nakonec švestkové pyré.
Těsto vyválet/vmačkat do formy, předpéct 10 min na 180°C, pak přidat náplň a dalších 15-20 min dopéct. Krájet až po úplném vychladnutí.
Poznámka od kuchařky
http://www.dulce-de-leche-blog.com/
Řezy jsou chuťově velmi výrazné, doporučuji servírovat spíš po menších kouscích.
Původní recept je na plech 18x28, já jsem dělala do dortové formy o průměru 23cm, mohla by být i maličko větší.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Švestkové zázvorové řezy
-
Baru W.: Jéé, děkuju, Baru
-
Kanyla:Kami ten svatebni cheesecake je fakt uzasnej,uz sem ho vyzkousela a mnamka nejvetsi..ted koukam tady na ty rezy ze svestek,dneska je zkusim,snad se povedou jak na tve fotce:)fakt super napady Kamoulku!
-
olahok: no není zač, potěšení na mé straně
-
S tím tvarohem máte ve svých receptech jednu perlu, kterou jsem měla tu čest vyzkoušet, a to "Svatební cheesecake". Je skvostný. Nechtělo se mi v těch příšerných vedrech ještě zapínat troubu, tak jsem hledala něco "bez pečení" a "vygooglovala" jsem si Váš rcp, a byla to pecka. Nesla jsem to na návštěvu, byl to požadavek oslavence, a nemusela jsem se stydět. Tak dodatečně díky.
-
olahok: Tak trošku
Jinak s tvarohem dobrý tip, ten můžu všude!
-
I já jsem nesla svým kritickým kolegům ochutnat tyto řezy s velkými obavami a též byly řezy přijaty s velkým, a naprosto nečekaným, ohlasem. Ale abych byla čestná, tak přiznávám, že jsem z toho prvotního nadšení pro tento recept lehce vychladla a podruhé jsem pod švestkové pyré dala tvarohovou vrstvu z 500 g tvarohu, trochu mléka, 2 vajec, 1 pudink.prášku a 50 g cukru (tentokrát už jsem pekla jen v kulaté formě a ne na velkém plechu), peklo se to trochu déle, ale grády ten tvaroh tomu zázvoru v pyré nesebral. Stále si myslím, že tento recept stojí za vyzkoušení, neb chuť těchto řezů je neotřelá. K Vám asi, "Kanylo", ta neotřelost při výběru receptů patří, což?
-
olahok: Já jsem se taky trochu bála, když jsem to nesla kolegům do práce, ale překvapili mě, i ti největší bublaninoví tradicionalisti byli nadšení
-
Čerstvý zázvor hodně používám k přípravě masa,ale tady u těchto řezů to musí být také mňamozní
+3
-
Souhlasím s Vámi, řezy jsou poněkud výraznější chuti, ale jsou výborné, zkusila jsem asi před 14ti dny přesně dle rcp "Dulce ...", ale je toho na to, jak je to zvláštní, zbytečně moc. Doporučuji k vyzkoušení, je to zase něco jiného.
-
To jsou mi ale zajímavé chutě