Vepřová plec dušená na divoko
Recept ještě nebyl hodnocenZejména v zimě máme potřebu jíst vydatná jídla. Jedním z nich je i tato vepřová plec, dušená na cibulovo-slaninovém základu a ochucená divokým kořením. Na závěr je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 701 kJ / 407 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,00 g |
| Tuky | 7,50 g |
| – nasycené | 3,50 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 0,50 g |
| –– polynenasycené | 3,50 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 17,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 70,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Zejména v zimě máme potřebu jíst vydatná jídla. Jedním z nich je i tato vepřová plec, dušená na cibulovo-slaninovém základu a ochucená divokým kořením. Na závěr je…
Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…
Nemáte zatím žádné zkušenosti s přípravou zvěřiny? Vyzkoušejte tento recept na kančí žebírka. Příprava je velmi snadná. Maso naložíme do marinády z rozmarýnu a koření,…
Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme…
Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou…
Srnčí maso je kvalitní a nabízí všechny výhody, které zvěřina přináší. Při správné úpravě a vhodném koření se z něj stává skutečný gurmánský zážitek. Pokud budete mít…
Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou.…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…
Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito…
Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…
Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …
Polovinu slaniny nakrájíme na tenké proužky a maso prošpikujeme. Posypeme ho jemně kořením na zvěřinu, nakrájenou zeleninou a druhou částí slaníny, pokrájenou na…
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…
Daňčí medailonky na víně jsou jemný pokrm plný výrazné chuti. Předem marinované plátky masa se krátce opečou a dusí v aromatickém víně, čímž vznikne výtečný výpek, který…
Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…
Kančí maso nakrájíme na nudličky.V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a přidáme na něj nakrájenou cibuli, kterou opékáme do sklovata.Papriku a žampiony očistíme, nakrájíme…
Den předem si naložíme masko do marinády, vymíchané z majolky, vína, bylinek, oleje a koření (bez soli). Trochu bylinné směsi vetřeme do zářezů na mase. Když si…
Zvěřina má své příznivce i odpůrce. Nebojte se ji vyzkoušet. Nemusí se mnohdy vůbec nakládat, dlouze připravovat a složitě zakrývat její přirozenou chuť. Vhodné koření a…
Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…
Na 1,5 lžíci sádla podusíme velkou cibuli, přidáme sladkou papriku a na plátky nakrájené srdce. Krátce orestujeme, opepříme dle chuti, přidáme lžičku koření na divočinu…
Kýtu vykostíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme v mikrotenovém sáčku, po okrajích nařízneme, aby se nám při opékání nekroutilo a pak ho potřeme lehce olejem a okořeníme.…
Osolené čtvrtky kuřete potřeme česnekem, medem a chilli a poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme přikryté. Během pečení přeléváme výpekem…
Srnčí guláš patří k oblíbeným pokrmům ze zvěřiny, které k podzimu neodmyslitelně patří. Vůně cibule, česneku a koření se při pomalém dušení krásně propojí s chutí masa a…