Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření na divočinu - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 701 kJ /
407 kcal
Bílkoviny6,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,00 g
Tuky7,50 g
– nasycené3,50 g
– nenasycené4,00 g
–– mononenasycené0,50 g
–– polynenasycené3,50 g
––– omega 30,00 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Jelení kýta na smetaně

Jelení kýta na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…

Bahula

175 min

Pečený králík s bůčkem

Pečený králík s bůčkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…

kucerova45

120 min

Srnčí kýta na smetaně

Srnčí kýta na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Jakmile jednou ochutnáte zvěřinu, hned si ji zamilujete. Máme pro vás podrobný recept, jak připravit srnčí kýtu s divokým kořením a smetanovo-zeleninovou omáčkou.…

luckymoon

230 min

Dančí medailonky na víně

Dančí medailonky na víně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Daňčí medailonky na víně jsou jemný pokrm plný výrazné chuti. Předem marinované plátky masa se krátce opečou a dusí v aromatickém víně, čímž vznikne výtečný výpek, který…

past1978

65 min

Srnčí medailonky

Srnčí medailonky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Srnčí maso je kvalitní a nabízí všechny výhody, které zvěřina přináší. Při správné úpravě a vhodném koření se z něj stává skutečný gurmánský zážitek. Pokud budete mít…

suslajda

35 min

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a bohatě polijeme…

nofrona

185 min

Vepřové srdce na slanině

Vepřové srdce na slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou…

Kroupovka

110 min

Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Nemáte zatím žádné zkušenosti s přípravou zvěřiny? Vyzkoušejte tento recept na kančí žebírka. Příprava je velmi snadná. Maso naložíme do marinády z rozmarýnu a koření,…

Lidunka

100 min

Srnčí krk na česneku

Srnčí krk na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 3,9

Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…

suslajda

140 min

Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…

mekkejla

90 min

Dančí krk na smetaně

Dančí krk na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…

Colombo65

180 min

Srnčí maso po zámecku

Srnčí maso po zámecku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Zvěřina má méně tuku než jiná masa. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat neboli mořit a můžeme ho ihned zpracovávat. V tomto receptu je ke zjemnění masa použito…

Klarak

120 min

Bažantí paštika

Bažantí paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…

jipohe

65 min

Srnčí směs (ragú)  na zelenině

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …

mirca75

60 min

Jezevec na zelenině

Jezevec na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…

savlinka

180 min

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…

nofrona

130 min

Pečená jehněčí kýta

Pečená jehněčí kýta

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jehněčí maso se pojí nejčastěji s Balkánskou kuchyní. U nás jej připravujeme na nejčastěji na velikonoční svátky, ale i tak patří mezi méně často využívané druhy masa v…

poslirecept

180 min

Vepřová plec dušená na divoko

Vepřová plec dušená na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Zejména v zimě máme potřebu jíst vydatná jídla. Jedním z nich je i tato vepřová plec, dušená na cibulovo-slaninovém základu a ochucená divokým kořením. Na závěr je…

BinaSa

105 min

Srnčí ragú na špeku

Srnčí ragú na špeku

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Lahodné srnčí ragú na špeku se skvěle hodí k nedělnímu rodinnému obědu. Odležení masu prospěje a lépe vynikne jeho chuť. Měkké a šťavnaté kousky masa, lahodná omáčka a…

poslirecept

80 min

Kuře na černém pivu

Kuře na černém pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Osolené čtvrtky kuřete potřeme česnekem, medem a chilli a poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme přikryté. Během pečení přeléváme výpekem…

zizala

90 min

Jelení kýta s okurkami

Jelení kýta s okurkami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme…

Bahula

150 min

1 2 3