Jelení kýta se švestkovou omáčkou

proste Karol Kuchařka: proste Karol

Doba přípravy: 60 min 4 porce Jiné maso 7 názorů

Suroviny

1 kg jelení kýty
4 lžíce švestkových povidel
silnější plátek dobře omytého citronu
2 lžíce oleje
koření na divočinu
sůl
1/2 vývaru
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).

  2. Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.

  3. Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.

  4. Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.

  5. Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...

Poznámka

Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jelení kýta se švestkovou omáčkou

  • Ascot Ascot

    Vynikající, já jsem si to trochu upravil. Maso jsem naložil s rozdrceným divokým kořením, cognac (Remy Martin XO ;-) našel jsem ho ve starých zásobách), oliváč. Po zatažení masa, jsem sesklovatěl cibuli, podlil červeným vínem, podlil hov. vývarem a nakonec, jak píše Karol, povidla a citron. Slast, i manželka se olizovala :-D :-Q :yes:

    Odpovědět

  • Evca Evca(neregistrovaná)

    tak dnes to vyzkousim, ja zverinu nejim, ale manzel si porucil a tak se musim objetovat alespon jako kucharka.

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Jůůůůůůva to vypadá mnamkově,já jelena ještě nikdy nejedla! Budu muset ulovit nějakého myslivce:-D,ukládám a až bude myslivec tak vyzkouším!;-)Bodík pro tebe,krásná fotečka!:yes:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Jelen se někde chytí:-D, a tohle je fakt super jídlo :yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No proste Karol,já bych si dala hned,ale kde vzít v Praze jelena?:-O,musí to být opravdu výborné,ale chce to na to opravdu zvěřinu.Tak snad někdy se naskytne možnost toto vyzkoušet.:yes:+1:-K

    Odpovědět

  • LenaT LenaT

    delate mi tu chute:)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    :-p:-p:-p:-p:-)):-)):-KZnám to a je to boží.

    Odpovědět

Tématické fráze: kančí plátky švestkova omáčka kančí se švestkovou omáčkou jelení kýta na šípkové omáčce kanci na švestkové omacce kančí kýta na švestkové omáčce jelení na šípkové omáčce jelení kýta recepty divočina na švestkové omáčce jelení kýta svestkova omacka od karoliny divočina se švestkovou omáčkou jelen se šípkovou omáčkou výborný recept na jeleni kytu švestková omáčka k divočině dančí se švestkovou omáčkou kančí se svestkovou srnči na švestkové omačce jelen na šípkové omáčce srnci se svestkovou omackou zverina na svestkove omacce

Zapomněl/a jsem heslo