Jelení kýta se švestkovou omáčkou

Jiné maso Doba přípravy: 60 min 7 názorů

Jiné maso Doba přípravy: 60 min 7 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg jelení kýty
4 lžíce švestkových povidel
silnější plátek dobře omytého citronu
2 lžíce oleje
koření na divočinu
sůl
1/2 vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a po stranách jej nařízneme (asi 4 řezy - aby se maso nekroutilo).

  2. Do hlubší pánve nalijeme olej, maso na něm prudce orestujeme, než se stáhne.

  3. Osolíme, okořeníme, podlijeme vývarem a zakryjeme pokličkou, dusíme do té doby, než maso změkne.

  4. Když je maso měkké, přidáme k masu povidla,plátek citronu (příjemně to omáčku provoní), zamícháme a ještě asi 20 minut povaříme.

  5. Poté vyndáme plátek citronu a můžeme podávat. Jako přílohu můžeme dát rýži, knedlík...

Poznámka od kuchařky

Vzniklo to čistě náhodou, když tatka donesl domů kýtu z jelena. Všude sem nacházela jen brusinkové, šípkové omáčky a tak vznikla tahle povidlová. Doufám, že vám bude chutnat :)

Komentáře k receptu Jelení kýta se švestkovou omáčkou

  • Ascot Ascot

    Vynikající, já jsem si to trochu upravil. Maso jsem naložil s rozdrceným divokým kořením, cognac (Remy Martin XO ;-) našel jsem ho ve starých zásobách), oliváč. Po zatažení masa, jsem sesklovatěl cibuli, podlil červeným vínem, podlil hov. vývarem a nakonec, jak píše Karol, povidla a citron. Slast, i manželka se olizovala :-D :-Q :yes:

    Odpovědět

  • Evca Evca(neregistrovaná)

    tak dnes to vyzkousim, ja zverinu nejim, ale manzel si porucil a tak se musim objetovat alespon jako kucharka.

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Jůůůůůůva to vypadá mnamkově,já jelena ještě nikdy nejedla! Budu muset ulovit nějakého myslivce:-D,ukládám a až bude myslivec tak vyzkouším!;-)Bodík pro tebe,krásná fotečka!:yes:

    Odpovědět

  • Jája Jája(neregistrovaná)

    Jelen se někde chytí:-D, a tohle je fakt super jídlo :yes::yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    No proste Karol,já bych si dala hned,ale kde vzít v Praze jelena?:-O,musí to být opravdu výborné,ale chce to na to opravdu zvěřinu.Tak snad někdy se naskytne možnost toto vyzkoušet.:yes:+1:-K

    Odpovědět

  • LenaT LenaT

    delate mi tu chute:)

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    :-p:-p:-p:-p:-)):-)):-KZnám to a je to boží.

    Odpovědět

Tématické fráze: kančí plátky švestkova omáčka kančí se švestkovou omáčkou jelení kýta na šípkové omáčce kanci na švestkové omacce jelení kýta kančí kýta na švestkové omáčce jelení kýta recepty jelení na šípkové omáčce divočina na švestkové omáčce divočina se švestkovou omáčkou výborný recept na jeleni kytu svestkova omacka od karoliny jelení kýta recept švestková omáčka k divočině jelen se šípkovou omáčkou dančí se švestkovou omáčkou kančí se svestkovou srnči na švestkové omačce jelen na šípkové omáčce srnci se svestkovou omackou