Thajská dýňová polévka

Zoriazz Kuchař:

Doba přípravy: 10 minut PT0H10M 4 porce Polévky 8 názorů

511

Suroviny

1 kg máslové dýně (může být i hokkaido,na kostičky 2x2cm)
2 lžičky červené karí pasty (prodává se i v Kauflandu viz obrázek, já ho ale doporučuju jen jako poslední možnou variantu, chuťově není moc dobrá, zkuste zdravou výživu a exotic food)
1 plechovka kokosového mléka
hrst čerstvého koriandru (já se většinou musím obejít bez něj)
sůl
pepř
trocha vody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátou teflonovou pánev (wok) dejte karí pastu a dýni, a restujte tak dlouho, dokud se nezačne pasta chytat pánve (kari pasta se musí vždy trošku prohřát a mírně orestovat, aby se uvolnilo aroma).

  2. Poté přidejte kokosové mléko a případně ještě trochu vody, abyste zakryly všechnu dýni. Přikryjte a přiveďte k varu. Ztlumte, jakmile dýně začne měknout.

  3. Až je dýně hezky měkká, rozmixujte tyčovým mixérem (nejlépe umělohmotným, ať si nepoškrábete pánev), přidejte pepř a sůl a posypte koriandrem. Můžete ihned servírovat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Thajská dýňová polévka

  • 1974andrea 1974andrea

    Zorko, dnes jsem uvařila, jak jsem slíbila;-), tuto polévku. Je moc dobrá, mám ráda tyhle exotické chutě:-p:yes:. Kari pasty kupuji v Lidlu, ale zdají se mi málo ostré, tak jsem dala místo 2ČL 2PL, a teprv pak to mělo ten správný šmak.:-D Přidávám důkazní foky;-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    To bych taky ráda vyzkoušela:-p

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    pěkný rcp:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Zoriazz Zoriazz(autor receptu)

    1974andrea:já jdu dneska do ní! jupíí :-)
    rebeka: dělám, co můžu. Díky! :-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jo, Zorízku... umíš;-):-):yes::yes::-K

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Všechno mám, brzy půjdu do toho:yes:

    Odpovědět

  • Zoriazz Zoriazz(autor receptu)

    chocolate: mě koriandr vždycky v truhlíku uschne, a v obchodě na maloměstě není k sehnání, tak dělám bez něj. Dneska mám ale nakrojenou dýni, tak bych eventuelně i vyfotila nějakou fotečku :-) už teď se mi sbíhají sliny :-);-) pak napište, jaká byla.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Ukládám, s kokosovým mlékem a koriandrem musí být výborná:yes:.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo