

Thajská dýňová polévka
Suroviny 4 porce
- 1 kg máslové dýně (může být i hokkaido,na kostičky 2x2cm)
- 2 lžičky červené karí pasty (prodává se i v Kauflandu viz obrázek, já ho ale doporučuju jen jako poslední možnou variantu, chuťově není moc dobrá, zkuste zdravou výživu a exotic food)
- 1 plechovka kokosového mléka
- hrst čerstvého koriandru (já se většinou musím obejít bez něj)
- sůl
- pepř
- trocha vody
Postup přípravy receptu
Na rozehřátou teflonovou pánev (wok) dejte karí pastu a dýni, a restujte tak dlouho, dokud se nezačne pasta chytat pánve (kari pasta se musí vždy trošku prohřát a mírně orestovat, aby se uvolnilo aroma).
Poté přidejte kokosové mléko a případně ještě trochu vody, abyste zakryly všechnu dýni. Přikryjte a přiveďte k varu. Ztlumte, jakmile dýně začne měknout.
Až je dýně hezky měkká, rozmixujte tyčovým mixérem (nejlépe umělohmotným, ať si nepoškrábete pánev), přidejte pepř a sůl a posypte koriandrem. Můžete ihned servírovat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Thajská dýňová polévka
-
Zorko, dnes jsem uvařila, jak jsem slíbila
, tuto polévku. Je moc dobrá, mám ráda tyhle exotické chutě
. Kari pasty kupuji v Lidlu, ale zdají se mi málo ostré, tak jsem dala místo 2ČL 2PL, a teprv pak to mělo ten správný šmak.
Přidávám důkazní foky
-
To bych taky ráda vyzkoušela
-
pěkný rcp
-
1974andrea:já jdu dneska do ní! jupíí
rebeka: dělám, co můžu. Díky! -
jo, Zorízku... umíš
-
Všechno mám, brzy půjdu do toho
-
chocolate: mě koriandr vždycky v truhlíku uschne, a v obchodě na maloměstě není k sehnání, tak dělám bez něj. Dneska mám ale nakrojenou dýni, tak bych eventuelně i vyfotila nějakou fotečku
už teď se mi sbíhají sliny
pak napište, jaká byla.
-
Ukládám, s kokosovým mlékem a koriandrem musí být výborná
.