Křenové želé
Recept ještě nebyl hodnocenKřen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními surovinami a svaříme do zhoustnutí. Trvá to jen chvilku.Nalijeme do skleniček a uzavřeme. Nezavařujeme. Zhoustne to…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křen nastrouháme, smícháme v kastrůlku s ostatními surovinami a svaříme do zhoustnutí. Trvá to jen chvilku.Nalijeme do skleniček a uzavřeme. Nezavařujeme. Zhoustne to…
Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, premiešame a vložíme na kocky nakrájané mäso. Krátko orestujeme. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, zázvor a…
Očištěné mrkve a křen nastrouháme najemno.Červenou cibuli a jarní cibulku jemně nakrájíme, nasypeme k mrkvi, ochutíme, přidáme žervé nebo krémový sýr a umícháme…
Maso rozkrájíme na 4 stejně silné plátky. Naklepeme je a osolíme z obou stran.Hořčici smícháme s křenem a směsí potřeme řízky z jedné strany. ,Pak je obalíme v trojobalu…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Rozpustíme lžíci sádla, přidáme papriku a kmín. Do pekáčku dáme cibuli a česnek. Přidáme maso a…
Bramborový salát, neodmyslitelná součást české kuchyně, je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména během Vánoc. Každá rodina má…
Chutnou pomazánku z kvalitní šunky doplněné smetanovým bylinkovým krémovým sýrem využijete určitě při chystání svátečního stolu. Podávat můžete ale i ke svačině, nebo…
Pochoutka z vepřového masa, která má svoji tradici zejména v Itálii, to je čerstvá klobása salsiccia. Jde o hrubě mleté maso se solí a kořením. Není sušená, takže…
Maso lehce naklepeme a osolíme. Potřeme olejem a z jedné strany vtlačíme pár kuliček pepře. Necháme chvíli uležet.Mezitím smícháme smetanu s křenem, hořčicí, paprikou a…
Maso uvaříme v osolené vodě s cibulí a pepřem.Nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami a s omáčkou, kterou vyrobíme vyšleháním všech surovin dohromady.
Den předem uvaříme rybí filé v osolené vodě a necháme v chladnu odležet. Následující den rozmícháme smetanu, hořčici, olej, ocet a křen, osolíme a opepříme. Nakrájíme…
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen,…
Surovú cviklu a zemiaky olúpeme a narežeme na kocky. Slaninu narežeme a opražíme na nej na drobno narezanú cibuľu. Vložíme cviklu a za stáleho miešania opražíme asi 3…
Maso naklepeme, z jedné strany osolíme a opepříme a z druhé strany potřeme hořčicí. Vejce, křen a strouhanku smícháme, pak osolíme a opepříme. Nádivkou potřeme plátky…
Sterilované okapané fazolky nakrájíme na nudličky, přidáme jemně nastrouhaný křen, přelijeme zálivkou a podáváme jako přílohu. Zálivku z fazolek upravíme solí, cukrem,…
Maso opracujeme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, jablka na plátky.Rozehřejeme sádlo, cibuli restujeme do zlaté barvy a ke konci přidáme…
Šunku a cibuli nakrájíme nadrobno. Křen rozmícháme v tatarce, přidáme šunku, fazole, cibuli a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme vychlazené, s pečivem.
Krůtí řízky osolíme a potřeme lehce olejem. Fotopostup: Na dno pánve si dáme piliny, přes ně vložíme upravený hliníkový tácek, který potřeme olejem a na něj pak maso.…
Vychladlé a vykostěné maso bez kůže nakrájíme na malé kousky a zakápneme citr.šťávou.Vařený květák v míse rozmačkáme vidličkou.Ochutíme muškátovým květem, kari kořením…
Všechny suroviny na palačinky smícháme a klasickým způsobem smažíme palačinky na pleji.Pomazánku si pripravíme že si do mísy dáme pomazánková másla,najemno nakrájenou…
Zelí pořádně vymačkáme a nasekáme na drobno. Smícháme s majonézou, křenem a zbytkem surovin.Dochutíme a necháme uležet. Podáváme s pečivem, na jednohubkách a na…
Nejprve utřeme máslo do pěny a postupně přidáme ostatní ingredience a mažeme na chléb, nejlépe čerstvý domácí. Velmi dobré. Přeji dobrou chuť!