Jednoduché křenové fazole
Recept ještě nebyl hodnocenFazole den předem namočíme do studené vody.Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.Jablko…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fazole den předem namočíme do studené vody.Druhý den je uvaříme bez soli do měkka. Sůl přidáme až před koncem vaření. Po uvaření je scedíme a necháme vychladnout.Jablko…
Jednoduchá pomazánka z uzeného masa je rychlý a vydatný tip na večeři nebo pohoštění. Kombinace jemného másla, pomazánkového másla a uzeného masa vytváří lahodný základ,…
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme papriku a po zamíchání mouku. Restujeme pár minut a zalijeme větší části vývaru. Přivedeme k varu a vsypeme nakrájené…
Řepu uvaříme ve slané vodě (10-15 minut), poté ji oloupeme a nakrájíme na plátky. Na másle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme plátky řepy a podusíme doměkka.…
Šunku a cibuli nakrájíme nadrobno. Křen rozmícháme v tatarce, přidáme šunku, fazole, cibuli a podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme vychlazené, s pečivem.
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme…
Saláty z kuchyně našich babiček i maminek nejsou zrovna kaloricky úsporné, ale zato jsou chuťově vymazlené. Jednu z hlavních složek často tvoří majonéza, v lepším…
Zeleninu očistíme, brambory nakrájíme na kostky a mrkev na kostičky.Zeleninu vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme a vaříme 15 minut.Pak přidáme…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, zakapeme maggi a potřeme hořčicí. Necháme je v chladu odležet do druhého dne. Pak plátky masa obalíme v hladké mouce a opečeme na…
Brambory nastrouháme do mísy a vymačkáme z nich vodu. Přidáme k nim ostatní suroviny a dobře promícháme. Pokud nemáte čerstvý křen, můžete použít i kupovaný ve sklenici.…
Jablko a reďkovku očistíme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle.Pridáme ostatné suroviny, premiešame, necháme v chlade odstáť.
Maslo vymiešame so syrom a horčicou. Vmiešame chren, ochutíme citrónovou šťavou a ak treba, dosolíme. Pomazánku mažeme na chlieb, ozdobíme zeleninou a posypeme kôprom…
Svěží zelný salát s paprikou a cibulí má díky přidanému křenu a hořčici ten správný říz. Jogurt použitý místo majonézy salát krásně odlehčuje. Připravte si jej jako…
Křenová pomazánka se šunkou je skvělou volbou pro ty, kteří mají rádi pikantní chuť. Jemně nastrouhaný křen dodává pomazánce příjemnou ostrost. Skvěle se hodí na čerstvé…
Filet štiky opláchneme vodou, osušíme a bohatě osolíme. Rozdělíme na dvě porce a kůži nařízneme, aby se nám ryba při pečení nekroutila. Na plech si dáme pečící papír,…
Chutnou pomazánku z kvalitní šunky doplněné smetanovým bylinkovým krémovým sýrem využijete určitě při chystání svátečního stolu. Podávat můžete ale i ke svačině, nebo…
Svěží salát z pekingského zelí je doplněn o ředkvičky, jablka a jarní cibulku. Ve spojení se zakysanou smetanou zůstává zelenina křehká a pikantnost dodává strouhaný…
Tento salát s jemnou pikantností lze podávat teplý i studený. Vařená řepa se nastrouhá nahrubo, krátce se orestuje s cibulí, česnekem a kapkou octa, až vznikne voňavý…
Zelí pořádně vymačkáme a nasekáme na drobno. Smícháme s majonézou, křenem a zbytkem surovin.Dochutíme a necháme uležet. Podáváme s pečivem, na jednohubkách a na…
Chren pokvapkáme citrónovou šťavou, zmiešame s majonézou, môžeme pridať trochu jemne posekanej petržlenovej vňate.
Brambory oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a vaříme v osolené vodě doměkka.Když jsou brambory měkké, přidáme horké mléko, máslo, křen, hořčici a vyšleháme pyré.
Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a…
Očištěné mrkve a křen nastrouháme najemno.Červenou cibuli a jarní cibulku jemně nakrájíme, nasypeme k mrkvi, ochutíme, přidáme žervé nebo krémový sýr a umícháme…
Pochoutka z vepřového masa, která má svoji tradici zejména v Itálii, to je čerstvá klobása salsiccia. Jde o hrubě mleté maso se solí a kořením. Není sušená, takže…