Kuřecí kousky na houbách s pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenŘízky pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem a máslem, kterou zahřejeme na střední teplotu, kuřecí kousky opečeme. Z každé strany tak 5 minut,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Řízky pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem a máslem, kterou zahřejeme na střední teplotu, kuřecí kousky opečeme. Z každé strany tak 5 minut,…
Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády s jednou prelisovanou hlavičkou cesnaku, dijonskou horčicou, sójovou omáčkou a cukrom. Ošúpané…
Dnes ráno jsem se podíval do ledničky, po bilanční prohlídce jsem sáhl do mrazáku pro kuřecí stehenní steaky, rozmrazil je a začal vymýšlet. Vymyslel jsem za chvíli…
Maso i slaninu nakrájíme na kousky velikosti soust. Brambory oškrábeme, omyjeme, jednu menší bramboru necháme, ostatní nakrájíme na kostky, vložíme do misky, zalijeme…
Chorizo nakrájíme na plátky (pokud máte plátky už k dispozici, překrojte je, obvykle jsou k dostání plátky jako koláče nebo obří oči psa baskervillského). Na středním…
Koření smícháme s olejem, mašlovačkou potřeme řízky, položíme je na sebe a necháme hodinu odpočinout.Pórek nakrájíme na kolečka o síle 1,5 cm, dáme je do keramické…
Řízky naklepeme lehce přes fólii a osolíme. Žampiony nastrouháme na hrubších slzičkách. Přidáme vejce, mléko, mouku, koření a promícháme.Připravené maso obalíme v mouce,…
Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na nudličky, červenou cibuli na kolečka a česnek na jemné plátky.Připravíme okurku. Smícháme ocet, cukr a vodu. Na mírnějším ohni vaříme…
V míse okořeníme maso půlkou koření, špetkou soli a pepře.Na oleji v hrnci prudce osmažíme stehna kůží dolů, po minutě ztlumíme oheň a smažíme 7 minut. Následně stehna…
Všechny uvedené suroviny na marinádu v hlubší nádobce důkladně promícháme, kuřecí maso vykostíme, odstraníme kůže, nařežeme na kousky, vložíme do připravené marinády a…
Krmě s dokřupava udělanou kůžičkou kolem šťavnatého, nevysušeného masa Z masa opatrně (abychom neoddělili kůži od masa) vypreparujeme stehenní kost (nezapomeneme ani…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…
Maso naklepeme a okořeníme. Necháme chvíli odležet.Mezitím nakrájíme slaninu na kostky a žampiony na plátky.Na pánvi necháme slaninu opéct. Dáme na pánvi na stranu a…
Šťavnaté kuřecí plátky ze stehenních řízků krásně voní po bazalce a perfektně je doplní křupavá zelenina. Lehké letní jídlo, které je snadné na přípravu, ale zároveň je…
Očištěné maso, bílou část cibulky a žampiony nakrájíme.Rozehřejeme hlubokou pánev, dáme do ní olej, přidáme maso, orestujeme ho a necháme zatáhnout ze všech stran.…
Šťavnaté kuřecí stehenní řízky marinované ve výrazné marinádě stačí ugrilovat a podávat s dobrou grilovanou zeleninovou směsí paprik, cuket a brambor. Příprava je velmi…
Kuřecí stehna se skvěle hodí na grilování, protože jsou šťavnatější než kuřecí prsa. Nejprve je marinujeme v zajímavé marinádě ochucené červeným vínem, česnekem a…
Šťavnaté kuřecí plátky se sladkokyselým nádechem, který jim dodá šťáva ze švestek s dijonskou hořčicí. Maso se obalí v mouce, opeče dozlatova a pak pomalu dusí. Nakonec…
Kuřecí roláda, plněná medvědím česnekem, sýrem a mrkví, pečená ve vepřové bláně, udělá velkou parádu při svátečním či nedělním obědě. Příprava je sice trochu pracnější,…
Šťavnaté kuřecí maso s restovanou zeleninou dostává nový rozměr díky medové směsi s kořením adžika. Sladko-pikantní chuť v kombinaci s křupavými kešu oříšky dělá z…
Pod názvem benátský salát se ukrývá kombinace jemného kuřecího masa, barevných paprik, šťavnatých rajčat, výživné červené čočky a těstovin z tvrdé pšenice. Salát, lehce…
Pokud nevíte, co uvařit k večeři, zkuste připravit tyto krásně šťavnaté kuřecí závitky. Krom uzené krkovice a vajíčka obsahují aromatický medvědí česnek a budou skvěle…
Kuře na paprice patří mezi nejoblíbenější omáčky naší kuchyně. Tradiční kombinace kuřete, mleté papriky a lahodné omáčky tentokrát doplňuje štiplavý zázvor a osvěžující…
1. Nejdříve si připravíme rýži. Cibuli nasekáme najemno, mrkev na kostičky, celerovou nať (bez listů) na kousíčky (místo natě lze použít 1 řapík celeru), česnek…