

Kuřecí v zelné omáčce
Suroviny
- 4 stehenní kuřecí řízky
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 2 cibule
- 1 velký rajčatový protlak
- 1 zakysaná smetana
- 1/2 sladké smetany na vaření
- 3 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli si nakrájíme na kostičky, zelí na proužky.
V pekáčku orestujeme cibuli, přidáme zelí a cca 5 minut promícháváme, až zelí zavadne.
Pak přidáme rajčatový protlak, koření, osolíme, podlijeme asi 2dcl vody nebo vývaru a dusíme 10 minut.
Poté vložíme osolené maso a přiklopené dáme do trouby na 200°C.
Dusíme 30 minut, občas podlijeme podle potřeby vodou.
Maso vyjmeme a do směsi vmícháme smetany, do kterých jsme přidali pár lžic horké omáčky, aby se nám nesrazily.
Necháme asi 5 minut ještě pomalu provařit a vrátíme zpět maso.
Podáváme s brambory.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí v zelné omáčce
-
-
nedávno jsem dělal.....a bylo to úžasný
-
Včera jsem to dělala v pomalém hrnci,je to vynikající,akorát se mi maso rozpadlo
,ale vůbec to nevadí...
-
chutnalo nám to moc
, bod jsem dala už dřív, tak teď posílám jen fotku
, děkuji za recept
-
mysulka:Leni děkuju
-
Andrejko, to je moc pěkný recept
-
Andrejko, to je moc pěkný recept
-
jarka skrobakova:, suslajda:, varilamyskakasicku: Jaruško,Hani a Ivčo díky
-
Andrejko, dělávám podobně a protože vím, jaká je to dobrota, spěchám s bodíkem
-
+20
-
-
Všem mockrát děkuji
a doufám, že to někoho inspiruje k realizaci
-
Jejda
, naše oblíbené kuřecí a navíc v kombinaci se zelím a se smetanou
, kterou mám moc ráda
-
-