Kuřecí se žampionovou omáčkou

Montanka Kuchařka:

3 porce Drůbeží maso 4 názory

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

3 kousky horních kuřecích stehen
koření Kuře 7 bylin od Vitany
sůl
pepř
olej
1 větší cibule
1 kostka drůbežího bujonu (rozpustit v hrnečku s horkou vodou)
kmín
trochu másla
voda
solamyl
1/2 plechovky sterilovaných žampionů
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Stehna zbavíme kůže, posypeme kořením a trošku dosolíme. Zakápneme olejem a dáme alespoň na 2 h uležet do lednice.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na oleji orestujeme pár půlkoleček cibule a zprudka opečeme maso z obou stran.

  3. Vyjmeme a ve výpeku lehce orestujeme 3/4 zbylé cibule. Přidáme na maso, zalijeme připraveným vývarem(pár lžic ponecháme stranou) a přiklopíme alobalem/poklopem a dáme do vyhřáté trouby péct - cca 200° 15-20 min.

  4. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zbylou cibuli. Přidáme žampiony, lehce orestujeme a zalijeme vodou a pár lžícemi vývaru. Ochutíme kořením - kmín, sůl, pepř (houbové, pokud máme) a dusíme asi 10 min.

  5. K hotovému masu přidáme žampiony. Na každý kousek masa položíme slabý plátek másla a dáme opět do trouby na chviličku, aby se spojily chutě.

  6. Po chvíli vyndáme, pokud je omáčka příliš tekutá, maso vyjmeme(uchováváme v teple), a omáčku lehce zahustíme solamylem a necháme chvilinku prohřát.

    Podáváme s různě upravenými bramobrami, rýží, těstovinami ...

Poznámka

Já k tomu ještě přidělala jako přílohu chřest, který mi zbyl a uvařenou brokolici v páře s máslem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Kuřecí se žampionovou omáčkou

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jana Remkova: Jani,ty vaříš brambory jen ve slupce?Je to lepší? Jen je oloupeš a podáváš?Nechám si ráda poradit:-K Montanko, moc pěkný receptík máš:-K;-):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bezva!!! Ty brambory vypadají dobře okořeněné. Já mám takové koření na brambory z Turecka a používám ho jak na kořenění brambor, tak místo kmínu do brambor. V poslední době však vařím brambory ve slupce, takže ho využívám, jen pokud je opékám;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-DNapadlo mě to samé,jako Bibinku-že teda jedeš:yes:Za chvíli budou prázdniny,nechceš na chvíli k nám;-)že bych si odpočala od vaření:-*:-))Máš to moc hezké:-p+3:yes::-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Montánko, teda ty jsi se dneska rozjela;-), to všechno jste dnes jedli:-? Toto znám a dělávám i s krůtím masem. je to dobrý;-), tak dávám 2.bod:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo