

Kuřecí se žampionovou omáčkou
Suroviny 3 porce
- 3 kousky horních kuřecích stehen
- koření Kuře 7 bylin od Vitany
- sůl
- pepř
- olej
- 1 větší cibule
- 1 kostka drůbežího bujonu (rozpustit v hrnečku s horkou vodou)
- kmín
- trochu másla
- voda
- solamyl
- 1/2 plechovky sterilovaných žampionů
Postup přípravy receptu
Stehna zbavíme kůže, posypeme kořením a trošku dosolíme. Zakápneme olejem a dáme alespoň na 2 h uležet do lednice.
Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na oleji orestujeme pár půlkoleček cibule a zprudka opečeme maso z obou stran.
Vyjmeme a ve výpeku lehce orestujeme 3/4 zbylé cibule. Přidáme na maso, zalijeme připraveným vývarem(pár lžic ponecháme stranou) a přiklopíme alobalem/poklopem a dáme do vyhřáté trouby péct - cca 200° 15-20 min.
Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zbylou cibuli. Přidáme žampiony, lehce orestujeme a zalijeme vodou a pár lžícemi vývaru. Ochutíme kořením - kmín, sůl, pepř (houbové, pokud máme) a dusíme asi 10 min.
K hotovému masu přidáme žampiony. Na každý kousek masa položíme slabý plátek másla a dáme opět do trouby na chviličku, aby se spojily chutě.
Po chvíli vyndáme, pokud je omáčka příliš tekutá, maso vyjmeme(uchováváme v teple), a omáčku lehce zahustíme solamylem a necháme chvilinku prohřát.
Podáváme s různě upravenými bramobrami, rýží, těstovinami ...
Poznámka od kuchařky
Já k tomu ještě přidělala jako přílohu chřest, který mi zbyl a uvařenou brokolici v páře s máslem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí se žampionovou omáčkou
-
Jana Remkova: Jani,ty vaříš brambory jen ve slupce?Je to lepší? Jen je oloupeš a podáváš?Nechám si ráda poradit
Montanko, moc pěkný receptík máš
-
Bezva!!! Ty brambory vypadají dobře okořeněné. Já mám takové koření na brambory z Turecka a používám ho jak na kořenění brambor, tak místo kmínu do brambor. V poslední době však vařím brambory ve slupce, takže ho využívám, jen pokud je opékám
-
Napadlo mě to samé,jako Bibinku-že teda jedeš
Za chvíli budou prázdniny,nechceš na chvíli k nám
že bych si odpočala od vaření
Máš to moc hezké
+3
-
Montánko, teda ty jsi se dneska rozjela
, to všechno jste dnes jedli
Toto znám a dělávám i s krůtím masem. je to dobrý
, tak dávám 2.bod