Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí se žampionovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Montanka Montanka

Středně náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie143 kJ /
34 kcal
Bílkoviny0,98 g
Tuky0,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehna zbavíme kůže, posypeme kořením a trošku dosolíme. Zakápneme olejem a dáme alespoň na 2 h uležet do lednice. Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na oleji orestujeme pár půlkoleček cibule a zprudka opečeme maso z obou stran. Krok 3: Vyjmeme a ve výpeku lehce orestujeme 3/4 zbylé cibule. Přidáme na maso, zalijeme připraveným vývarem(pár lžic ponecháme stranou) a přiklopíme alobalem/poklopem a dáme do vyhřáté trouby péct - cca 200° 15-20 min. Krok 4: Mezitím na pánvi rozpustíme máslo, na kterém orestujeme zbylou cibuli. Přidáme žampiony, lehce orestujeme a zalijeme vodou a pár lžícemi vývaru. Ochutíme kořením - kmín, sůl, pepř (houbové, pokud máme) a dusíme asi 10 min. Krok 5: K hotovému masu přidáme žampiony. Na každý kousek masa položíme slabý plátek másla a dáme opět do trouby na chviličku, aby se spojily chutě. Krok 6: Po chvíli vyndáme, pokud je omáčka příliš tekutá, maso vyjmeme(uchováváme v teple), a omáčku lehce zahustíme solamylem a necháme chvilinku prohřát.

Podáváme s různě upravenými bramobrami, rýží, těstovinami ...

Zveřejněno 15. 6. 2012

Poznámka autorky Montanka

Já k tomu ještě přidělala jako přílohu chřest, který mi zbyl a uvařenou brokolici v páře s máslem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí se žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2gz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí se žampionovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2gz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Jana Remkova: Jani,ty vaříš brambory jen ve slupce?Je to lepší? Jen je oloupeš a podáváš?Nechám si ráda poradit:-K Montanko, moc pěkný receptík máš:-K;-):yes:

Bezva!!! Ty brambory vypadají dobře okořeněné. Já mám takové koření na brambory z Turecka a používám ho jak na kořenění brambor, tak místo kmínu do brambor. V poslední době však vařím brambory ve slupce, takže ho využívám, jen pokud je opékám;-)

:-DNapadlo mě to samé,jako Bibinku-že teda jedeš:yes:Za chvíli budou prázdniny,nechceš na chvíli k nám;-)že bych si odpočala od vaření:-*:-))Máš to moc hezké:-p+3:yes::-K

Montánko, teda ty jsi se dneska rozjela;-), to všechno jste dnes jedli:-? Toto znám a dělávám i s krůtím masem. je to dobrý;-), tak dávám 2.bod:yes:

Tématické fráze:
kureci maso s žampionovou omáčkou, kureci se zampionovou omackou, kuřecí maso se žampionovou omáčkou, kuřecí s žampionovou omáčkou, kuřecí plátek se žampionovou omáčkou, kuřecí se žampiony, kuřecí stehna se žampionovou omáčkou, kureci stehna s zampionovou omackou, kuřecí plátky se žampionovou omáčkou, kuřecí plátek s žampionovou omáčkou, kuřecí na žampionech, kureci platky s zampionovou omackou, kuřecí na žampiony, kureci s zampiony, kureci stehno s zampionovou omackou, kureci prsa se zampionovou omackou, kuřecí plátek se žampiony, krutí maso s žampionovou omáčkou, rýže se žampionovou omáčkou, kuřecí se žampionovou omáčku

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, koření kuře 7 bylin, sůl, pepř, olej, cibule, bujón drůbeží, kmín celý, máslo, voda, solamyl, žampiony sterilované

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu