Brambory pečené v olivové hořčici
Recept ještě nebyl hodnocenDo pekáčku, ve kterém se budou brambory péct, naliji (od oka) olej, přidám hořčici, citronovou šťávu, v trošce vody rozmíchám kurkumu, bylinky (čerstvé nebo sušené), sůl…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do pekáčku, ve kterém se budou brambory péct, naliji (od oka) olej, přidám hořčici, citronovou šťávu, v trošce vody rozmíchám kurkumu, bylinky (čerstvé nebo sušené), sůl…
Dejte vařit těstoviny do osolené vody.V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej a po chvíli na něm lehce zesklovaťte červenou cibuli. Přisypte červenou čočku a pokrájenou…
Z vlažné vody, kvasnic a lžičky cukru uděláme kvásek. Pak ho zapracujeme do osolené mouky, do které jsme také promíchali lžičku kurkumy. Nakonec přidáme i olej - tuk se…
Nejdříve si předehřejte troubu na 200° C. Oloupejte a rozdrťte stroužky česneku a připravte si zeleninu. Papriku rozkrojte, odstraňte stopku a zrníčka, a nakrájejte na…
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu. Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou…
Omyté cukety nakrájíme škrabkou na podélné proužky, cibuli na tenká půlkolečka. Odebereme z uvedeného množství soli lžičku a cuketu s cibulí nasolíme. Necháme hodinu…
Kuskus premiešame s lyžičkou oleja. Zalejeme horúcou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút stáť. Potom vidličkou načechráme a opäť na 5 minút zakryjeme. Kuskus necháme…
Nejdřív dám vařit brambory spolu s libečkem, kmínem a kurkumou-to pro lehce pepřovou chuť a barvičku. Vody jen trošku, aby se hezky dusily a měly tu správnou, neutopenou…
Filátka pangasia pokapeme z obou stran citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Filé osušíme, osolíme, poklademe listy libečku, plátky parmské šunky, vytvoříme…
Na oleji si zpěníme cibulku nakrájenou na tenké měsíčky. Přidáme oloupaný a nakrájený zázvor a na tenké plátky nakrájený česnek. Krátce orestujeme, přidáme květák…
Plátky masa vlhkým, čistým hadříkem otřeme a mírně po obou stranách neklepeme. Maso na okrajích nařízneme a lehce poprášíme pepřem. Naložíme do připravené marinády a v…
Na oleji restujeme na polovice nakrájaný ružičkový kel asi 5 minút.Pridáme na kocky narezané tofu, premiešame, osolíme, okoreníme a restujeme ďalej 5 minút.Vložíme…
Na troške oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané fazuľky, osolíme, okoreníme a dusíme vo vlastnej šťave 10minút. Ochutíme prelisovaným cesnakom. V druhej…
Květák rozebereme na menší růžičky. Rajčata nakrájíme na menší kousky a v sekáčku nahrubo rozsekáme. Oloupané brambory nakrájíme na menší kostičky.V hlubší pánvi…
Rýži uvaříme do měkka.Na pánvičce si rozpálíme olej, přidáme cibuli, pak česnek a nakonec mleté maso. Okořeníme solí, pepřem a kurkumou.Pak přidáme žampiony. Restujeme…
Na pánvi rozpálíme olivový olej, orestujeme na ní nadrobno pokrájenou jarní cibulku i s natí a na kolečka nakrájenou mrkev, poté k nim přidáme na kostičky nakrájené…
Uvaríme cestoviny na skus, tak, aby boli hotové pri dokončení mäsa.Mäso dáme do misky a pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kurkumy, korenie a soľ. Premiešame a necháme 2…
Plátky mäsa z oboch strán okoreníme kurkumou so soľou.Na oleji ich dobre opečieme z oboch strán.Na troche oleja restujeme nakrájané fazuľky a na malé kocky narezanú…
Kuřecí maso je velmi snadné na přípravu a proto je oblíbenou surovinou. Lze z něj však připravit i velmi netradiční pokrm. Třeba tato tříbarevná nádivka pečená ve formě…
Nejprve si na oleji zpěníme cibulku. Po chvilce dáme česnek a necháme jen zesklovatět. Přidáme nakrájenou cuketu, brambor, kedlubnu a celer na kostičky. Orestujeme,…
Cibuli nakrájíme nadrobno.Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle.Do hrnce nalijeme olej a zpěníme cibuli.Přidáme nastrouhanou cuketu a asi minutu promícháváme.Přisypeme…
V misce vidličkou ušleháme džus s česnekem, kurkumou a solí. Přidáme solamyl a nastrouhaný sýr, umícháme těstíčko o hustotě, jako kapání do polévky a necháme 10minut…
Maso nakrájíme na kostičky a obalíme je v mleté paprice, přidáme sůl a pepř a osmahneme na pánvi.Přidáme nakrájený česnek, hokkaido a papriku.Dochutíme lžičkou kurkumy a…
Lilek podélné nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky, posolíme a necháme 30 minut vypotit.Poté utřeme papírovým ubrouskem přebytečnou tekutinu.Na olivovém oleji osmahneme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Jablečné čatní: Do pikantní indické omáčky z českých jablek patří cibule, typickou chuť dodá kombinace chilli a skořice
Vypadá jako rýže, podobně chutná, říká se jí tak, ale rýže to není! Víte, o které potravině je řeč?
Zákusek inspirovaný nanukem: Ať božské Míša řezy ovládnou i vaši domácnost!