Banánovo-kokosové řezy bez mouky
Recept ještě nebyl hodnocenV misce smícháme banány, kokos, prášek do pečiva, 2 vejce, kokosový olej, vanilkový extrakt, nebo vanilkový cukr, kurkumu, skořici. Pokud se nám směs zdá být málo sladká…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V misce smícháme banány, kokos, prášek do pečiva, 2 vejce, kokosový olej, vanilkový extrakt, nebo vanilkový cukr, kurkumu, skořici. Pokud se nám směs zdá být málo sladká…
Mrkvu nastrúhame najemno, tofu nahrubo.Pridáme na malé kúsky natrhaný list šalátu a na polovice nakrájané olivy.Zmiešame olej, prelisovaný cesnak, čierne korenie, soľ,…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Vložíme na kocky narezané pľúcka, posypeme kurkumou, čiernym korením a sumah a soľou. Premiešame, podlejeme horúcou vodou…
Z medu, sojovej omacky, kurkumy a korenia urobime marinadu, ocistene a umyte kridla trochu osusime.Vlozime do misy a zalejeme marinadou, dame asi na 2 hodiny do chladna,…
Maso nakrájíme na kostky, cibulku na drobno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme trochu oleje a osolené a opepřené maso zprudka opečeme. Když začne maso zlátnout, vytáhneme ho a…
Brambory očistíme kartáčkem, pokrájíme na osminky a dáme na 5-7 minut povařit ve slané vodě se špetkou kurkumy.Uvařené a vychladlé brambory potřeme směsí z olivového…
Květák rozdelime na ruzicky a uvaříme v osolené vodě cca 5min., cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na másle. Uvareny květák nakrájíme na drobňo a smícháme s cibuli,…
Do hlubší pánve nebo kastrolu dáme olej, když je rozpálený, kuřecí maso na něm cca 5 minut restujeme, pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, posekaný česnek, kari…
1) Do woku nebo vyššího hrnce dejte ghee a nechte rozpálit. Přidejte směs koření č.1 a orestujte. 2) Přidejte hrách, směs koření č. 2 a pár lžic vody. Přiklopte a…
Maso nejdříve nakrájíme na nudličky a okořeníme solí, pepřem, chilli, kari, kurkumou, paprikou a sušeným česnekem, přidáme kečup, hořčici, pokapeme worcesterem a trochu…
Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme nakrájené maso i se šťávou.Zeleninu nastrouháme najemno, přidáme k masu. Propláchneme rýži, také přidáme k masu…
Milovníci asijské kuchyně zbystřete. Velmi jednoduchý recept z běžně dostupných surovin vás zve talíři plnému voňavých a lehce pálivých krevet. Krátké restování a rychlá…
Tmavozelená čočka si během vaření zachová tvar a uvaříme ji velmi snadno a rychle. Stačí jí smíchat s osmaženou cibulí a směsí indického koření, které jídlu dodá…
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Toto je lahodný asijský pokrm plný chutí a vůní. Čínské nebo japonské udon nudle, které jsou známé svou měkkou a žvýkavou texturou, se skvěle doplňují s bohatou…
Čočková polévka z červené čočky patří mezi nejvýživnější polévky, protože i bez masa obsahuje vysokou dávku bílkovin. Dokáže skvěle zasytit i zahřát a navíc je velmi…
Kostky uvařených brambor ve smetanové omáčce se slaninou a cibulkou, provoněné koprem, podáváme s vařeným vejcem a uzeným masem. Pokrm vzdáleně připomíná mléčnou polévku…
Naložená cuketa je skvělým způsobem, jak uchovat letní úrodu této oblíbené zeleniny. Díky nálevu si zachová svěží chuť i vůni. Je vhodnou přílohou k masovým pokrmům,…
Různé masové směsi jsou k obědu velice oblíbené. Vyzkoušejte připravit smetanovou směs z dietního krůtího masa s čerstvým cukrovým hráškem, okořeněnou aromatickou…
Aljašská treska je oblíbená pro své křehké, bílé maso a jemnou chuť. V tomto jednoduchém receptu ji doplňuje svěží citronovo-máslová omáčka, která rybě dodá šťavnatost a…
Hummus je tradiční arabský pokrm, který má kořeny na Blízkém východě. Jeho základem je vařená cizrna, citronová šťáva a česnek, které vytvoří výtečnou pomazánku ideální…
V hrnci rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte nadrobno a pozvolna opékejte na oleji do zlatohněda. Plamen udržujte stále mírnější.Římský kmín podrťte v hmoždíři. Česnek…
Těstoviny uvaříme na skus v osolené vodě dle návodu, okořeníme bylinkami na těstoviny a kurkumou. V kastrolku osmahneme zhruba 4 minuty žampiony,podlijeme jen lžičkou…