Indická kuřecí játra
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí játra jsou bohatá na vitamíny a živiny a jsou jednou z velice oblíbených a dostupných surovin z vnitřností. Klasiku české kuchyně tak můžeme spojit s exotickými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí játra jsou bohatá na vitamíny a živiny a jsou jednou z velice oblíbených a dostupných surovin z vnitřností. Klasiku české kuchyně tak můžeme spojit s exotickými…
Vyzkoušejte kousky tresky v orientálním stylu s rajčatovou omáčkou a aromatickým kořením. Zaručeně nadchne všechny milovníky ryb a výrazných chutí. Dost možná mile…
Bulgur se zeleninou je jednoduché a vyvážené jídlo, které spojuje jemné chutě a svěží suroviny. Díky jogurtu a parmezánu působí lehce, ale zároveň příjemně zasytí.…
Maso naklepeme a potřeme směsí kurkumy, papriky, pepře, soli, sójové omáčky a oleje. Necháme odležet a mezitím na oleji opečeme hlívu, nakrájenou na kousky velikosti…
Patizon jsem oloupala, zbavila semínek a nakrájela na menší kousky. Poté jsem ho přendala jsem do zapékací misky, společně se 4 stroužky česneku, majoránkou,…
Játra očistíme, zbavíme blan a nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapie na proužky, česnek prolisujeme a petrželku si nasekáme.Těstoviny…
Bezlepková kuchyně nemusí být vůbec nudná. Pokud se musíte ze zdravotních důvodů vyhýbat lepku, je polévka podle našeho receptu právě pro vás. Jednoduchá, rychlá, sytá a…
V hluboké pánvi na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rozmrzlou baby karotku, zamícháme, osolíme, okořeníme kurkumou, kmínem a kari pastou.Zalijeme…
Květák rozebraný na růžičky uvaříme v osolené vodě s kurkumou (kvůli barvě) a necháme vychladnout. Posekáme ho, přidáme nadrobno nakrájenou červenou papriku, česnekovou…
Ingredience z 1. sloupce dáme vařit do 1 litru vody a vaříme dokud čočka nezměkne (cca 12-15 minut, nebo instrukce na obalu).Na oleji si osmažíme koření z 2. sloupce,…
Lilek nakrájíme na menší kostky, osolíme ho a necháme chvíli v klidu. Maso také nakrájíme na kousky. Po chvíli lilek propláchneme vodou, dobře osušíme a lilek obalíme…
Na másle osmažíme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky cuketu a brambor, zalijeme vodou (ne moc té vody, ať je hustá), přidáme koření (já dala do vajíčka…
Okurky nakrajame na kolecka, rozlozime na uterku a posypene hrubou soli. Je to dolezite koli tomu aby sol vytiahla vodu z okuriek, tie budu potom lepsie křupať. Nechame…
Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky, o síle cca 3 mm. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli a papriku též, česnek na plátky.Vše dáme do zapékací misky,…
Pokud hledáte tip na výborné bezmasé jídlo, tento recept vás jistě potěší. Cizrnu uvaříte s rajčatovým protlakem a spoustou voňavého koření. Na závěr ji ještě zjemníte…
Zkuste využít dýni jako základ pro pálivou omáčku. Dýně dodá hmotu, osvědčené druhy pálivých papriček věnují ostrost. Každopádně si milovníci ostrého přijdou na své.
Omyté a osušené maso osolíme, opepříme a poprášíme grilovacím kořením.Rozehřejeme olej s kouskem másla a maso opečeme z obou stran do zlatova. Malinko podlijeme a dusíme…
Ideální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…
Dýňová polévka s kořenovou zeleninou vás překvapí, neboť chutí může připomínat svíčkovou omáčku. Je krásně hustá, sytá a lahodná. Na talíři ji můžete ozdobit šlehačkou…
Na olivovém oleji orestujte cibuli a mrkev nakrájené na kostičky. Přidejte veškeré koření a nechte rozvonět. Do směsi přidejte propláchnutou červenou čočku, růžičky…
Kuřecí maso posypeme uzenou paprikou smíchanou s kurkumou. Přidáme olej, hrubou sůl, hořčici, sypký bobkový list a vše dobře vetřeme do masa. Necháme přes noc v…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brokolici rozebereme na růžičky. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje, přidáme mrkev,…
Všechny suroviny na marinádu smícháme. Maso si nasolíme, opepříme a vložíme do marinády. Maso s marinádou řádně promícháme a necháme celou noc pěkně v chladu odpočívat. …
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky velikosti sousta, osolíme a opepříme podle chuti, zakápneme lžící oleje a šťávou z půlky citronu a necháme nejlépe přes noc…