Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový plátek se zeleninovou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ennie Ennie

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 192 kJ /
524 kcal
Bílkoviny74,18 g
Tuky14,31 g
Vláknina6,73 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 678 mg
Sůl1,71 g
Sacharidy21,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na 2 plátky, osolíme, opepříme. Krok 2: V hrnci na sucho osmahneme zeleninu a přidáme plátky. Orestujeme i maso z obou stran. Přidáme vodu tak aby bylo maso jen ponořené, nasypeme kurkumu a 0,5 kostky zeleninového bujónu (nebo místo vody dáme zeleninový vývar). Krok 3: Hlídáme vodu aby jí byl dostatek a po změknutí masa ho vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Přidáme lžičku Ramy a mléko. Podle hustoty můžeme ještě přilít vodu. Dochutíme citronovou šťávou. Krok 4: Podáváme s rýží nebo těstovinami.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 5. 9. 2022

Poznámka autorky Ennie

Vhodné pro dietu na žlučníkové kameny a zánět slinivky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek se zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoyn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový plátek se zeleninovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBoyn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
směs zeleninová pod svíčkovou, pečeně vepřová, bujón zeleninový, mléko polotučné, voda, rama máslová, šťáva citronová, kurkuma, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu