Dýňový nákyp

petram Kuchařka: petram

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 menší cibule
olej
½ lžičky kurkumy
½ lžičky mletého římského kmínu
½ lžičky koření garam masala
chilli v prášku
2 hrnky nahrubo nastrouhané dýně hokkaidó
3 lžíce ovesných vloček
3 lžíce hrašky
sůl
pepř
černý sezam
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibulku. Když je cibulka téměř hotová, přidáme kurkumu, chilli, garam masalu a římský kmín a necháme cibulku obalit. Mezitím si nastrouháme dýni.

  2. K hotové cibulce přidáme dýni, vločky, hrašku, sůl a pepř podle chuti, sezamové semínko a podle potřeby přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš mokré těstíčko.

  3. Směs přendáme do zapékací nádoby nebo na plech a pečeme cca 30-40 minut na 180 °C. Nákyp je lepší péct v nižší vrstvě.

Poznámka

Chcete-li nákyp bezlepkový, použijte bezlepkové ovesné vločky (dají se koupit v prodejnách zdravé výživy a na internetu).

Inspirace: http://www.jimejinak.cz/dynovy-nakyp-2/

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dýňový nákyp

Tématické fráze: nákyp z dýně hokaido nakyp z dýně nákyp z hokajda dyně recepty nákyp nákyp dýně nákyp z dýně s černým kořením cuketovo dýňový nákyp brokolicovo dýňový rýžový nákyp nakyp dyne hokajdo hokaido-nákyp recept hokaido nákyp nákyp z dýně hokkaido nákyp z hokaida recept nákyp z brokolice a dýně hokkaido cuketový nákyp z ovesných vloček recept na dýńový nákyp