Chana masala (cizrna po indicku)
Recept ještě nebyl hodnocenIndická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 758 kJ / 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 6,00 g |
– nenasycené | 10,00 g |
–– mononenasycené | 2,00 g |
–– polynenasycené | 8,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 40 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Indická kuchyně je plná rozličných chutí a také vůní. Pod názvem chana masala se ukrývá cizrna po indicku, kterou můžeme podávat s chlebovými plackami, nebo rýží. Cizrna…
Hrách namočíme, nejlépe přes noc, ale stačí i na několik hodin, rýži propláchneme. V hlubším hrnci rozehřejeme olej, vhodíme do něj římský kmín (a případně hořčičné…
Luštěniny namočíme na alespoň půl hodiny do studené vody. Poté vodu vyměníme za čerstvou, přidáme olej, kurkumu a sůl a luštěniny uvaříme doměkka. Vodu přidáváme podle…
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, provzdušníme vidličkou a necháme trochu vychladnout. Arašídy a kešu oříšky opražíme nasucho na pánvi, až začnou…
Rozehřejeme olej, přidáme hořčičné semínko, římský kmín a kešu oříšky a necháme krátce opéct. Přihodíme kari lístky a cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme…
Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na…
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky, přidáme cibuli na hrubo, plátky česneku, osolíme, opepříme, přidáme chilli, vše podle chuti, promícháme.Poklademe nakrájenými…
Luštěniny propláchneme a na několik hodin namočíme. Do rozehřátého oleje vhodíme římský kmín a hořčičné semínko, teplotu stáhneme a opékáme asi 1 minutu, až se koření…
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a restujeme…
Rýži propláchneme a v 1.5 násobku vody uvaříme doměkka. Uvařenou ji necháme mírně vychladnout, promícháme s jogurtem a necháme 10 minut odstát. Mezitím rozehřejeme olej…
Na sádle orestujeme do hněda cibuli, přidáme maso, necháme zatáhnout, přidáme papriku, protlak, osolíme, opepříme, opět zarestujeme a podlijeme pivem.Přidáme čerstvé…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
MasterChef Česko 2022: Úžasné éclairky jsou jako malá umělecká díla. Jak je udělat, aby byla jedna jako druhá
Jak na domácí sušenkovou pomazánku? Podle našeho návodu ji připravíte levou zadní!
Proslulý italský restauratér šokoval, když pochválil pizzu Havaj s ananasem. Znesvětil jsi národní tradici, rozčilovali se někteří