Dal tadka (indická luštěninová kaše)
Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 026 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,01 g |
Tuky | 8,37 g |
Vláknina | 13,98 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,63 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 31,45 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tadka je indické označení pro koření osmažené na oleji. Obvykle obsahuje římský kmín, černé hořčičné semínko a chilli papričky. V Indii se dal tadka připraví podle daného receptu (přesné postupy a ingredience se liší region od regionu) a těsně před podáváním se připraví čerstvá tadka, kterou se pokrm v servírovací míse zalije.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 2. 2016 18:05
jednou jsem to jedla ve vegetariánské restauraci v Českém krumlově a bylo to moc chutné . Snad se mi povede vyzkoušet
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 2 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 4 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
bohdana uvařila před 1 minutou
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 8 minutami
Velikonoční jidáše
Helciv uvařila před 34 minutami
Jablková bábovka
Eliska_d uvařila před 34 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 1 hodinou
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 1 hodinou
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 1 hodinou
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 2 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Sachr dort z jablek: Dokonale vláčná a úžasně šťavnatá varianta rakouské klasiky ozdobená ořechy chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: luštěninová kaše mung dal recept hrachová kaše po indický dal dál - kaše z luštěnin mung dal recepty mungo fazole tarka dal recept matar dal khichdi hrachová kaše po indicku mung dal fazole mungo po indicku luštěninová indická jídla indicke jidlo dal makhani bez masa kaše z luštěnin indické kaše dhal tadka recept na mung dal lusteninova kase recept mungdal recepty
Suroviny: hrách toor dal, kurkuma, olej, sůl, olej, římský kmín mletý, semínka hořčičná černá, chilli paprika čerstvá zelená, chilli paprika čerstvá, listy kari čerstvé, česnek, zázvor, cibule, rajče, koření garam masala, sůl, koření chilli, cukr
Dal tadka (indická luštěninová kaše)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VjpO
1 názor