Kdoulový kompot čerstvý a zavařenina
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 180,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2019 14:01
21. 10. 2013 20:23

21. 10. 2013 20:18

9. 10. 2013 22:00
9. 10. 2013 09:27

3. 11. 2012 20:29

3. 11. 2012 19:34
25. 9. 2012 11:22

22. 9. 2012 22:42





Magduška.. moc se mi to líbí.. ale ani medveď, ani lišky, ani kdoule.. to tu nemamo

22. 9. 2012 14:52
22. 9. 2012 12:45
22. 9. 2012 12:36


22. 9. 2012 12:07

22. 9. 2012 10:17


22. 9. 2012 09:27
Na Internete som sa dočítala, že plody sa používajú aj na liečenie - sušené, pri žalúdočných problémoch, bolestiach v krku a pod., má mierne laxatívne účinky.
Plody obsahujú mnoho zdraviu prospešných látok. Dužina plodov obsahuje množstvo pektínu, kyseliny, slizy, asi 10 percent cukru (hlavne fruktóza) silice, triesloviny, provitamín A, vitamín C, skupinu vitamínov B, ďalej minerálne látky draslík, vápnik, železo, meď, fosfor a zinok. Semená obsahujú predovšetkým slizové látky (pentózany), olej, amygdalin a triesloviny. vitamínov a minerálov. Amygdalín - toxický, ale vyrába sa z nich všeličo - olej, chladivý účinok, liečba očí, opuchy, masky...
V stredoveku bola dula hojne pestovaná v kláštorných záhradách, ako liek ju používala napr. Hildegarda z Bingenu. Je opradená mnohými povesťami-zlaté jablko Hesperidiek.
U nás v záhrade je to taký polokrík, na jar krásne kvitne.
A info z Internetu pre MARIS, citujem:
"Z dúl sa vyrábalo aj víno a mušt. Ešte dnes ho vyrábajú hlavne starší ľudia."
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Džus z černého rybízu
Přidáno před 14 hodinami

Krémová cuketová polévka s romadurem
Přidáno před 16 hodinami

Vepřová plec dušená na zelenině a houbách
Přidáno před 18 hodinami

Těstoviny se zeleninou, uzeninou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami

Špaldovo - žitný perník
Přidáno 8. 8. 2022 18:10

Újezdecký švestkový koláč
Přidáno 8. 8. 2022 16:21
Právě bylo uvařeno:

Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
uvařil/a Mallory N
před 1 hodinou

Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
uvařil/a viki85
před 8 hodinami

Nejjednodušší patnáctiminutová bezmasá večeře
uvařil/a Durdas
před 8 hodinami

Cuketové tvarohové knedlíčky
uvařil/a Jajka77
před 9 hodinami

Rillettes (rijet)
uvařil/a helik23
před 9 hodinami

Srbské rizoto z mletého masa
uvařil/a kantorova
před 9 hodinami

Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
uvařil/a sterzova1963@seznam.cz
před 10 hodinami

Lečo se smaženými vejci
uvařil/a KatkaCechova
před 10 hodinami

Těstoviny se zeleninou, uzeninou a vejcem
uvařil/a Marcela0123
před 12 hodinami

Omáčka z cukety a papriky
uvařil/a mhanah
před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: gdoule kdoule jak zpracovat jak zpracovat kdoule kdoule recepty gdoule zpracování gdoule kompot gdoulový kompot zpracovani kdouli kompot z gdoulí kdoule zpracování zpracovànì kdoule kdoulové želé zpracování gdoulí dulovy kompot true kompot z gdoule kdoulový koláč jak zpracovat gdoule kdoule recept keř gdoule
Suroviny: kdoule, skořice, koření hřebíček, lusk vanilkový, kyselina citronová, voda, cukr krystal
Kdoulový kompot čerstvý a zavařenina
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5KRK
24 názorů