Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční vaječný koňak

K Vánocům neodmyslitelně patří vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný, připravit ten domácí, není žádná velká věda. Koňak příjemně voní po rumu, skořici a vanilce a pomůže vám naladit tu pravou sváteční atmosféru u vás doma.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Stoupa87

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci smícháme Salko, smetanu, mléko, skořici a rozříznutý vanilkový lusk. Krok 2: Chvíli provaříme a necháme 20 minut odstát. Poté přecedíme. Krok 3: Do mísy dáme žloutky, které vyšleháme s cukrem. Poté je povaříme nad vodní lázní, na zhruba 65 °C. Krok 4: Do žloutkové směsi vmícháme mléčnou směs. Znovu provaříme nad vodní lázní do 75 °C, dokud směs nezhoustne. Krok 5: Po vychladnutí přidáme rum a plníme do čistých lahví. Uchováváme v lednici. Takto vydrží i několik týdnů.

TIP: Jak na vaječný likér?

Zveřejněno 12. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82oG3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční vaječný koňak

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82oG3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
salko, smetana, mléko, lusk vanilkový, skořice, žloutek, cukr, rum

Přidat fotografie receptu