Vánoční vaječný koňak
K Vánocům neodmyslitelně patří vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný, připravit ten domácí, není žádná velká věda. Koňak příjemně voní po rumu, skořici a vanilce a pomůže vám naladit tu pravou sváteční atmosféru u vás doma.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme Salko, smetanu, mléko, skořici a rozříznutý vanilkový lusk.
Krok 2: Chvíli provaříme a necháme 20 minut odstát. Poté přecedíme.
Krok 3: Do mísy dáme žloutky, které vyšleháme s cukrem. Poté je povaříme nad vodní lázní, na zhruba 65 °C.
Krok 4: Do žloutkové směsi vmícháme mléčnou směs. Znovu provaříme nad vodní lázní do 75 °C, dokud směs nezhoustne.
Krok 5: Po vychladnutí přidáme rum a plníme do čistých lahví. Uchováváme v lednici. Takto vydrží i několik týdnů.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oG3
Moje poznámka
Vánoční vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oG3
Nejnovější recepty
Čočka beluga s kořenovou zeleninou a pošírovaným vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Linecké pro zamilované
Přidáno před 20 hodinami
Čočková polévka s bulgurem
Přidáno před 20 hodinami
Slaný koláč s hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Barevná srdíčka s perníkovou příchutí
Přidáno před 21 hodinami
Utopenci pro zamilované
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Správně připravená jíška polévku krásně zahustí. Důležitý je poměr tuku a mouky i doba smažení
Bavorské Apfelkücherl aneb Smažené jablečné kroužky: Masopustní specialita voní skořicí a hotová je raz dva
Adolf Hitler jedl maso jen výjimečně a údajně měl v plánu po vítězství ve válce proměnit Němce ve vegetariánský národ
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečené kotlety se smetanou a hořčicí
Majka-pamas před 39 minutami
Poctivý oukrop s olomóckým tvarglem a opečeným chlebem
Danulka52 před 2 hodinami
Kokosový koláč s pudinkem a drobenkou
wimra před 2 hodinami
Šunkofleky II
Jan Nemec před 2 hodinami
Zapékané těstoviny s tuňákem
Kdyzjehlad před 5 hodinami
Zapékané brambory s tvarůžky a kuřecími játry
skopek před 5 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
lunav1 před 5 hodinami
Dušená mrkev
lunav1 před 5 hodinami
Katův šleh a bramboráčky
lunav1 před 5 hodinami
Vepřové kostky na kmíně a mrkvi
tara23 před 6 hodinami
Suroviny:
salko,
smetana,
mléko,
lusk vanilkový,
skořice,
žloutek,
cukr,
rum
Komentáře