Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 10 065 kJ / 2 406 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,14 g |
Tuky | 173,98 g |
Vláknina | 8,40 g |
Cholesterol | 1,25 g |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,73 g |
Sacharidy | 143,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 11. 2018 22:20
Díky za kvalifikovaný komentář
- já pekla možná víc dokřupava a porce oddělovala podle smotků chleba


5. 11. 2018 20:14
Původně měl být biftek, nakonec jsem obědval toto.
Z 500g chleba to vyšlo přesně na remosku.
Po upečení vážilo 1.680g
1/4 jsem se saturoval v poledne
1/4 jsem slupl na svačinku

zbytek jsem zamrazil, protože bych se do půlnoci neudržel a VZP by se zbláznila


Asi jako hodnocení jídla je to dostačující, že
***
Z plátků chleba jsem okrajoval kůrku pouze v místě spoje
Před rozvalováním jsem spoje lehce potřel mlékem
V místě spojů jsem dal plátky PŘES sebe a zaválcoval
Pouze první slepenec jsem potřel máslem a otočil máslem na PP
Plát se držel papíru jako, jako... jako veš
Další pláty jsem potřel máslem, zasypal mletými ořechy, otočil na PP, potřel povidly a zavinul; šlo to i bez pomoci papíru
Po rozpůlení mi roládky vyšly akorát na hlubokou remoskovou misku; místo mezi roládkami jsem vyplnil odřezky chleba
Ač bylo chleba o 1/3 více, tak směsi na zalití podle rcp bylo tak akorát a upečená žemlovka byla vláčná podle mých představ
držela pohromadě
a pěkně se dala krájet na porce


Žemlovka je jemnější než z rohlíků, ba řekl bych, že patrně i díky použitému máslu byste ji od žemlovky z vánočky nepoznali


***
No, jeden byl při přípravě sice jak od borůvek...
ale stálo to za to!
Z 500g chleba to vyšlo přesně na remosku.
Po upečení vážilo 1.680g
1/4 jsem se saturoval v poledne

1/4 jsem slupl na svačinku


zbytek jsem zamrazil, protože bych se do půlnoci neudržel a VZP by se zbláznila



Asi jako hodnocení jídla je to dostačující, že

***
Z plátků chleba jsem okrajoval kůrku pouze v místě spoje
Před rozvalováním jsem spoje lehce potřel mlékem
V místě spojů jsem dal plátky PŘES sebe a zaválcoval
Pouze první slepenec jsem potřel máslem a otočil máslem na PP


Další pláty jsem potřel máslem, zasypal mletými ořechy, otočil na PP, potřel povidly a zavinul; šlo to i bez pomoci papíru

Po rozpůlení mi roládky vyšly akorát na hlubokou remoskovou misku; místo mezi roládkami jsem vyplnil odřezky chleba
Ač bylo chleba o 1/3 více, tak směsi na zalití podle rcp bylo tak akorát a upečená žemlovka byla vláčná podle mých představ






Žemlovka je jemnější než z rohlíků, ba řekl bych, že patrně i díky použitému máslu byste ji od žemlovky z vánočky nepoznali



***
No, jeden byl při přípravě sice jak od borůvek...


8. 1. 2014 11:33
zizala:musím příště vyzkoušet ten z Lidlu
Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky
Neměla jsem hrušková povidla, dala jsem zbytek jablečného pyré, zahustila pudingem a ještě přidala švestková povidla, dala jsem ještě rozinky namočené v rumu a skořici
Mléko jsem taky nedávala jen šlehačku. Chuť byla taková jemně máslová a křupavoučké to bylo, prostě mňam
Bod už přidat bohužel nemůžu

Jsme po obědě a musím vám říct že to byla neskutečná dobrota, i přes ty drobky




8. 1. 2014 10:19
Jejda, tenhle recept mi nějak unikl, taková jiná a vylepšená žemlovka 
Irrena: Ono hodně záleží na výrobci, taky se mi někdy stalo, když jsem dělala roládky z toustového chleba, že se lámal. Teď mám svůj osvědčený, chodím pro něj do Lidlu

Irrena: Ono hodně záleží na výrobci, taky se mi někdy stalo, když jsem dělala roládky z toustového chleba, že se lámal. Teď mám svůj osvědčený, chodím pro něj do Lidlu

8. 1. 2014 09:57
Právě jsem je připravila do zapékací mísy
Ovšem nepovedlo se mi jak píšeš rozválet toastové chleby, úplně se mi rozdrobily, takže mám plnou mísu drobení
Nějak jsem to nahňácala
Myslím si, že jsem měla špatný toastový chléb, měla jsem ho z Německa
Jsem zvědavá na výsledek mého drobení





2. 6. 2013 17:37




30. 5. 2013 16:42
To je opět dobrota



30. 5. 2013 16:28
To je dobrá vychytávka
vypadá to moc dobře,mne by to taky chutnalo s hruškovými povidly


No hřešila bych a ráda











Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Bramborové škvarkové placky
Přidáno před 17 hodinami

Hovězí pečeně z Kolína nad Rýnem
Přidáno před 20 hodinami

Hovězí kližka na mrkvi a pórku z pomalého hrnce
Přidáno 8. 6. 2023 19:43

Kuřecí sýrová roláda
Přidáno 8. 6. 2023 08:08

Kuřecí závitek se sušenými rajčaty a špenátem
Přidáno 7. 6. 2023 21:38

Vodňanské hovězí žížalky
Přidáno 7. 6. 2023 07:21
Právě bylo uvařeno:

Vepřová krkovička s paprikovou omáčkou
uvařil/a Moanka
před 23 minutami

Grilovaná krkovička
uvařil/a bertidlo
před 2 hodinami

Nadýchaný hrnečkový perník
uvařil/a Eliska99
před 7 hodinami

Nakládaný hermelín I
uvařil/a Eliska99
před 7 hodinami

Domácí houstičky
uvařil/a MarketaLaus
před 8 hodinami

Borůvkový drobenkový koláč-šup-šup
uvařil/a HelenaOborilova
před 8 hodinami

Shakshuka (arabske leco)
uvařil/a ripko
před 8 hodinami

Vláčné donutky à la koblihy
uvařil/a sterzova1963@seznam.cz
před 9 hodinami

Jednoduché tiramisu bez vajec
uvařil/a niklova
před 10 hodinami

Hovězí guláš se sušenými houbami
uvařil/a Ivana Ch
před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: žemlovka z toustového chleba žemlovka podle ládi hrušky žemlovka ladi hrušky žemlovka láďa hruška jablečná žemlovka z toustového chleba recepty z toustového chleba zemlovka podle hrušky lada hruska žemlovka tn.cz domácí recept na zapečený toustový chleba žemlouvka z toustového chleba domaci bramborovy chleba odladi hrusky roláda z toustového chleba videorecept jablečná žemlovka videorecept žemlovka od ládi hrušky recept z toustového chleba zemlbába z toustového chleba lada hruska jablecne tousty tousty ladi hrusky žemlovka z toastového chleba
Suroviny: chléb toustový, máslo, povidla hrušková, smetana ke šlehání, mléko, vejce, ořechy vlašské, cukr moučkový, cukr krupice, lusk vanilkový
Žemlovka z toustového chleba s hruškovými povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rqW6
8 názorů