Klasické vanilkové rohlíčky

veganotic Kuchařka: veganotic

asi 100 ks Dietní recepty , Veganské 4 názory

Suroviny

440 g hladké mouky
170 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí (pro výraznější chuť je před mletím můžete lehce opražit)
340 g rostlinného másla (např. AlsanBio)
100 g moučkoveho cukru
zarovnaná lžíce lněného semínka rozmixovaná s dvěma lžícemi vařící vody (není nutné, ale pokud lněné semínko nepoužijete, dejte maličko méně mouky)
špetka soli
moučkový cukr na obalení
vanilkový lusk
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, špetku soli, moučkový cukr a ořechy smíchejte ve větší míse.

  2. Vanilkový lusk vyškrábejte a půlku zrníček přidejte do těsta.

  3. Do směsi poté nakrájejte vychlazené rostlinné máslo a vypracujte těsto.

  4. Nechte odležet minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc v ledničce.

  5. Těsto z lednice vyndejte asi půl hodiny před tím, než se pustíte do rohlíčků. Můžete ho rozdělit na půl a pracovat nejdříve jen s jednou půlkou a druhou nechat v lednici, aby těsto příliš nezměklo.

  6. Plech vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C.

  7. Rohlíčky můžete dělat několika způsoby: uždibovat malé kousky a z nich tvarovat rohlíčky;
    nebo z těsta uválet asi 2 cm tlustého hada a šikmo ho rozkrájet na malé kousky, ze kterých poté uděláte pěkně stejné rohlíčky; nebo malé kousky těsta vmačkávat do formiček či těsto vyválet na placku a rohlíčky vykrajovat.

  8. Pečte 12-14 minut (ze začátku jsem pekla spíš 14, ke konci, když už byla trouba hodně rozpálená, spíš 12).

  9. Rohlíčky jsou hotové, když maličko zrůžoví na koncích.

  10. Upečené rohlíčky nechte trochu vychladnout a poté ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, smíchaném se zbytkem vanilkových semínek. Před konzumací by rohlíčky měly alespoň několik dní odležet v dobře uzavřené krabici.

  11. Pro extra vůni vanilky do krabice zavřete i vyškrábaný vanilkový lusk.

Poznámka

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Klasické vanilkové rohlíčky

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Jitkas: znám to, protože tak moje kamarádka nahrazuje vajíčko v těstě rozmixovaným lněným semínkem ve vodě, ale nedává vřící vodu;-)

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Osobne do vanilkovych rohlicku vajicko nedavam, ale s lnenym seminkem je vyzkousim, napad se mi libi moc.

    Odpovědět

  • veganotic veganotic(autor receptu)

    Cathleen: dalo by se to tak říct.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Aničko, to rozmixované lněné semínko ve vodě máš místo vejce:-?

    Odpovědět

Tématické fráze: jak vyválet vanilkové rohlíčky veganské vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčky top recepty jak uvalet vanilkove rohlicky jak uvalet rohličky jak vyválet vanilkové rohlíčky recept videorecept jak uvalet vanocni rohlicky vanilkové rohlíčky nejdou uválet jak tvarovat vanilkové rohlíčky jak uválet rohlíčky recept vanilkové rohlíčky pro vegany- recept vanilkové rohlíčky z formičky veganské vanilkové rohlíčky recepty vanilkove rohlíčky do formiček vlašské ořechy před mletím opražit jak vyválet těsto na vanilkové rohlíčky vanilkové rohlíčkyz lněné mouky vanilkové rohlíčky hodnocení rohlíčky ze lněného semínka rohlíčky do formiček z vlašských ořechů