

Máslový koláč
Suroviny
- Těsto
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 100 g změklého másla
- 75 g práškového cukru
- strouhaná kůra z jednoho citronu
- 500 g hladké mouky
- 1 lžička sušeného droždí nebo 1/4 čerstvého droždí
- náplň:
- 200 g změklého másla
- 100 g práškového cukru
- 25 g loupaných mandlí
- rum (nebo růžový likér)
Postup přípravy receptu
Vykynuté těsto rozválíme a přeložíme na pomaštěný a moukou vysypaný plech.
Do těsta uděláme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky jamky asi 5 cm od sebe a vložíme do nich kousky másla smíchaného s práškovým cukrem.
Posypeme oloupanými, na lupínky nakrájenými mandlemi a práškovým cukrem.
Necháme ještě kynout asi 20 minut a potom pečeme ve vyhřáté troubě, na dno které jsme dali nádobu s vodou.
Dozlatova upečený koláč pokapeme likérem. Vychladnutý pokrájíme.
Poznámka od kuchařky
časopis Život
P.s. fotku mi půjčila kamarádka, já ho tak pěkný nemám, viz druhé foto :))
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Máslový koláč
-
Já teda udělám poloviční dávku, protože vím že to bude k přežrání dobrý
a uberu trochu toho másla co přijde navrch a misto likeru dam skořici
Doporučuju všem
-
-
-
kalorická bomba to je - ale mooooooooooc dobrá.
-
Nálož-nenálož, musí to být, jak kynuté peříčko
-
Vypadá to krásně, ale podle složení surovin to bude pěkná kalorická nálož