Pomerančová bábovka s mandlemi
Recept ještě nebyl hodnocenZměklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Křehké tukové těsto je u těchto galetek ozvláštněno mandlovou moukou. Chuťově se tak skvěle doplní i s ovocnou náplní, na kterou jsou v tomto případě zvoleny šťavnaté a…
Smetanu vyšleháme do polotuha a za stálého míchání přisypeme všechen cukr, pak jeden po druhém vmícháme žloutky. Postupně zapracujeme mouku s práškem do pečiva i mléko. …
V tomto výborném letním koláči se snoubí šťavnaté a sladkokyselé ostružiny s jemnou mandlovou chutí, kterou najdeme v těstě i v máslové náplni. Do náplně přidáme i…
V tomto výborném letním koláči se snoubí šťavnaté a sladkokyselé ostružiny s jemnou mandlovou chutí, kterou najdeme v těstě i v máslové náplni. Do náplně přidáme i…
Celá vejce vyšleháme s medem, sirupem, cukrem i vanilkovým a solí do pěny. Přidáme skořici a mrkev a dobře prošleháme. V míse promísíme mouku, mandle, sodu a prášek a…
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Nechce se vám zdobit perníčky ani před Vánoci? Zkuste tyto norimberské perníčky. Je to zase trošku jiný přístup při přípravě dobrůtek pro vaše blízké, ale ve výsledku…
Štola je druh pečeného moučníku patřícího k Vánocům. Má tvar bochníčku, který má připomínat „malého Ježíška zabaleného v plenkách“. Malé štoličky můžeme připravovat i…
Mandlové pracny možná rozšíří kolekci vašeho vánočního cukroví. Jsou křehké a díky mandlím a koření lahodné. Pečte je v dostatečném předstihu, pracny je potřeba nechat…
S křehkým lineckým těstem a sladkou ovocnou náplní, které se prolíná v každém soustu, je tento koláč dokonalým důkazem toho, že bezlepkové dezerty mohou být stejně…
Klasickým cukrovím, které nesmí na Vánoce chybět, je ozdobené linecké protřené krémem. Čtverečky z mletých mandlí spojíme máslovým krémem kakaové chuti. K ozdobení…
Chuť mandlí a skořice se vhodně doplňuje. Tvar cukroví můžete volit libovolný, ale právě hvězdičky se na slavnostním stole krásně vyjímají. Pokud bílou polevu ještě…
Pečete rádi vánoční cukroví? Vyzkoušejte letos rafinované dortíčky s mandlovo - likérovou náplní. Dostanou do kolem vás, i všechny, co budou hotové sladké kousky…
Pokud máte alergii na lepek, mléko či vejce nebo dokonce kombinované alergie, tento recept je právě pro vás. Je sice náročný na ingredience, ale na přípravu je velmi…
Některé recepty vznikají dlouhým zkoušením a laděním surovin a některé zase díky tomu, že se původní recept nepodařil. Pak stačí zapojit fantazii a trochu zručnosti a…
Tenhle recept potěší každého milovníka mandlí, najde je totiž v křehoučkém těstě i v lahodné náplni. Že jste ho ještě nevyzkoušeli? Tak honem, navažte suroviny a pusťte…
Den předem smetanu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, odstavíme a vsypeme nalámanou čokoládu. Mícháme, až se čokoláda úplně rozpustí, pak necháme vychladnout a…
Na korpus vyšleháme 4 žloutky s cukrem a horkou vodou.Zamícháme promísenou mouku s práškem do pečiva a madlemi. Nakonec jemně a opatrně převracením těsta vmícháme sníh…
Troubu předehřejeme na 175°C a vymažeme si plech nebo formu. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, jogurt, ořechy a sušené mléko promícháme a hotovou směs …
Vše smícháme ve větší míse, přikryjeme fólií a necháme alespoň několik hodin v lednici (já nechávám přes noc). Kokos nasaje tekutiny a těsto bude krásně pevné a dobře…
Těsto nemá být řídké, má jít rozválet!Z bílků ušlehaný sníh ochutíme špetkou skořice, případně i tlučeným hřebíčkem, po částech vmícháme cukr a posléze mandle a čokoládu…