Buchta přežer se do blba

Moučníky Dezerty, zákusky, poháryŘezy Doba přípravy: 30 min + pečení 6 názorů

Moučníky Dezerty, zákusky, poháryŘezy Doba přípravy: 30 min + pečení 6 názorů

Suroviny

Těsto:
4 vejce
2 hrnky cukru
1 hrnek oleje
1 hrnek minerálky s bublinkami
3 hrnky pol. mouky
1 kypřící prášek
Poleva:
1 puding se smetanovou příchutí
1 vanilková omáčka – prášek
100 g cukru
0,5 l mléka
150 g másla
50 g kokosového tuku
Posyp:
100 g másla
100 g cukru
200 g mletých mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme puding - vanilkovou omáčku smícháme s pudingovým práškem, s mlékem, cukrem a povaříme.
    Jakmile sundáme z plotýnky, přidáme máslo, kokosový tuk a necháme rozpustit. Občas promícháme, aby vše pomalu chladlo.

  2. Těsto: vejce a cukr vyšleháme ručním mixérem a pak smícháme se zbytkem přísad.
    Nalijeme na vyšší plech, vyložený pečícím papírem - buchta bude vyšší.

    Pečeme 20-25 minut při 175°C - horkovzdušná trouba.

  3. Buchtu necháme 10 min vychladnout a pak potřeme vychladlým pudingem.

  4. Posyp uděláme, když buchta chladne:
    Máslo rozehřejeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Pak přidáme mleté mandle.
    Lžící potíráme polevou, (pozor horké).

Poznámka od kuchařky

Karamel nebude úplně tvrdý, ale pokud nechcete karamel nebo si chcete ušetřit další cukr, doporučuji puding pouze posypat mletými mandlemi - udělala jsem takto půl na půl celý plech a mělo to úspěch.

Buchta je výborná a neosychá, vydrží přikrytá alobalem v troubě dalších 4-5 dní a je stále jako právě upečená.

Komentáře k receptu Buchta přežer se do blba

  • Gismousek Gismousek (autorka receptu)

    Dotaz: Tak jak se vam buchta povedla?:-)

    Odpovědět

  • Gismousek Gismousek (autorka receptu)

    Jaru_13: dekuji :-K

    Odpovědět

  • Jaru_13 Jaru_13

    Buchta jak má být ! Vláčná, křehká, prostě pohlazení na jazýčku, chuťové buňky měly rej. Rozhodopádně když jednou ochutnáš něco tak výborného, budeš jí chtít znovu

    Odpovědět

  • Dotaz Dotaz(neregistrovaný)

    Diky moc. Dnes nakoupim a zitra jdu na to. Snad se povede, dam vedet. :-)

    Odpovědět

  • Gismousek Gismousek (autorka receptu)

    Dobrý den, přidávám fotku. Já žiju v Německu a tady je ta omáčka od Dr.Oetker a i od jiných firem. Koukala jsem na internet a opravdu jsem nic na CZ stránkách nenašla. Myslim, že to půjde udělat i jenom z pudingu. Zkuste, buchta je opravdu výborná a napište jestli to klaplo :-) Děkuji. Přidejte pak také fotku :-)

    Odpovědět

  • Dotaz Dotaz(neregistrovaný)

    Dobry den,
    recept mne zaujal, jen nerozumim te vanilkove omacce. Muzete prosim upresnit o jakou se jedna? Vubec jsem si v obchode vanilkove omacky v prasku nevsimla. Nemohla byste pridat fotku obalu te omacky?
    Neslo by to udelat pouze z pudinku?
    Dekuji.

    Odpovědět

Tématické fráze: buchta s mandlemi vanilková omáčka z pudinku buchta co vydrzi buchta pudinkove pohlazeni pečení s mletými mandlemi buchta s mletými mandlemi buchta která vydrží tvarohová buchta posypana mandlemi buchta s mineralky buchta z mletých mandli tvarohová buchta s mandlemi vanilková buchta buchta mandle buchta z minerálky buchta z mletými mandlemi výborná buchta s mandlemi buchta posypana mandlemi mleté mandle buchta s mandlemi buchta mineralky