Dunajské vlny - super snadné
Recept ještě nebyl hodnocenDunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 012 kJ / 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 80,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dunajské vlny, nebo také Sněhurčin dort, to je elegantní moučník, na kterém si pochutnávají už celé generace. Světlý a tmavý korpus, jemný krém, čokoládová poleva a…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Chcete potěšit své blízké vlastnoručně vyrobeným narozeninovým dortem? Možná to není tak složité, jak by se mohlo zdát. A místo drahé a často nedobré potahovací hmoty si…
Co by to bylo za sváteční cukroví bez výborného krému? Vyzkoušejte máslovou klasiku, kterou můžete libovolně dochutit. Krémem pak můžete naplnit nejen košíčky, ořechy…
Vrchní suroviny smícháme a šleháme 5 minut,(pokud je těsto moc řídké přidáme trochu mouky, pokud husté přidáme trochu mléka) větší množství těsta nalijeme do připravené…
Vychutnejte si spojení sladkosti a svěžesti jahodového koláče, který je plný jemné smetanové náplně s vůní jahod a meduňky. Tento lahodný dezert spojil použité…
Jablečný dezert, někde zvaný "Mokrý pes", vylepšený čokoládovou ganache. V praktickém a oblíbeném skleničkovém provedení potěší vaše blízké i nečekanou návštěvu. Stačí…
Tvárná modelovací hmota z mouky, másla, cukru a mléka voní po mandlích a marcipánu. Skvěle se hodí na potahování dortu, ale můžete z ní vytvořit třeba i figurky. Hotová…
Nejdříve si uvaříme velmi silnou kávu, do které nalejeme panáka rumu. Tu necháme stydnout. Zakysanou smetanu smícháme s moučkou a mandlovým aromem. Jelikož nám hodně…
Nejen slavnostní chvíle si žádají dort. Připravte si tento jednoduchý a rychlý dort třeba i jen tak na víkend. Základ tvoří kakaový korpus, který doplňuje smetanový krém…
Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minutek mixérem. Bílky ušleháme na sníh. Do krému přišleháme mléko a mouku s kypř. práškem. Jemně…
Piškot: Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s polovinou cukru, olejem pak přidáme mouku s prdopečema, vodu, přidáme citr. aroma nebo kůru. Vyšleháme sníh z…
Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíme si i bez dřevěných formiček. Plníme je kávovou náplní a…
Pracný, ale vynikající recept na ořechový zákusek, kde se propojují chuti karamelu, ořechů a rumu. Manipulace s křehkými pláty těsta vyžaduje trochu šikovnosti, ale…
POSTUP KORPUS : Z 6 bilku a 15 dkg cukru uslehame snih. Do uslehaneho lehce vmichame zloutky. Snih jen lehce nekolikrat prehodime vareckou a pak pridame prosatou hladkou…
Nejprve si uvaříme velice silnou rozpustnou kávu, do které přimícháme pár kapek mandlového aroma. Připravíme si krém - smetany vyšleháme se ztužovači, přidáme oba cukry…
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté necháme…
Sladký likér z whisky a Salka, vonící po mandlích, se stane u vás doma hitem. Týden odležený likér se bude hodit nejen na Vánoce, ale i při jiných svátečních…
Domácí marcipán z marshmallow je rychlá a snadná alternativa ke klasickému marcipánu. Stačí jen pár surovin a během chvilky vytvoříte jemnou, tvárnou hmotu ideální pro…
Moučkový cukr smícháme se sušeným mlékem, pokud ho chceme obarvit, tak přidáme barvu, kterou si vybereme. Do této směsi přidáme glukózový sirup nebo med, mandlové aroma,…
Uvaříme si silnou černou kávu a přidáme do ní malinko sladidla, lžíci rumu a kapku aroma, necháme vychladnout. Vyšleháme si pomazánkové máslo se sladidlem, přidáme lžíci…
Z bílků a cukru ušleháme hustý sníh, opatrně vmícháme žloutky, ořechy a piškoty, do kterých jsme zamíchali prášek do pečiva. Rožetřeme na plech vyložený pečícím papírem…
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…