Medovník se dvěma druhy krémů
Recept ještě nebyl hodnocenNejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdřív je třeba vyrobit oba krémy, aby měly čas ztuhnout: 300g másla důkladně promícháme (doporučuji skutečně ručně míchat, elektrickým šleháním krém ztrácí část chuti)…
POSTUP KORPUS : Z 6 bilku a 15 dkg cukru uslehame snih. Do uslehaneho lehce vmichame zloutky. Snih jen lehce nekolikrat prehodime vareckou a pak pridame prosatou hladkou…
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. …
postup na korpusy v poznámce postup na krém: svaříme vodu s rozmíchanou moukou na hustou kaši, necháme pod potravinovou folií vychladnout (aby neoschlo), vyšleháme s…
Žloutky s cukrem, extraktem a máslem vyšleháme do hladkého krému cca 8 minutek mixérem. Bílky ušleháme na sníh. Do krému přišleháme mléko a mouku s kypř. práškem. Jemně…
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny, do které poté přidáme obě zakysané smetany a trochu cukru (podle chuti) a opět krátce vyšleháme. Uvaříme si silnou…
Vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Když začne voda s máslem vařit, přidáme rychle mouku. Vařečkou už mimo plotnu uděláme těsto. Těsto necháme vychladnout,…
Těsto i s pečicím papírem vyrovnáme ve formě, zakryjeme alobalem a na alobal rozsypeme hrách, fazole či čočku, aby se při pečení nezvedalo. Pečeme 15 minut na 150°C…
1. KORPUS: máslo+cukr+žloutky ušlehat do pěny. Pak střídavě přidávat směs mouka+kokos+prášek do pečiva a kokosové mléko. Nakonec lehce vmíchat sníh. 180°C - 30min.…
Mandle smícháme s polovinou cukru a aroma. Z bílků ušleháme velmi tuhý sníh, vmícháme zbytek cukru. Směs z mandlí přidáváme po lžících do sněhu. Hladce promícháme. Na…
Bílky ušleháme spolu s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu, který drží po vyndání metel "špičky". Postupně všleháme olej a žloutky, nakonec vmícháme mouku smíchanou s…
Sladký likér z whisky a Salka, vonící po mandlích, se stane u vás doma hitem. Týden odležený likér se bude hodit nejen na Vánoce, ale i při jiných svátečních…
Do misky dáme 3 lžíce kakaa a dovážíme do 200 g moukou (mouka s kakaem musí mít dohromady 200 g) a promícháme. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Postupně po jednom…
Upečeme v bábovkové formě ze 6 a druhou z 5 vajec. Bílky našleháme, přidáme cukr, vodu, žloutky, mandle a prášek smíchaný s moukou. Formu vymastíme a vysypeme hladkou…
Postup: Kakaové těsto: Vejce ušleháme s cukrem, postupně přidáváme prosátou mouku a nakonec i kakao. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct. …
Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby) a poté necháme…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Marcipánové brambory v sobě snoubí chuť mandlí, pikantního likéru a kakaa. Jsou ideální jako cukroví, které připravíte na poslední chvíli, protože vzniklé těsto může…
Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou…
Z bílků a cukru ušleháme hustý sníh, opatrně vmícháme žloutky, ořechy a piškoty, do kterých jsme zamíchali prášek do pečiva. Rožetřeme na plech vyložený pečícím papírem…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
forma průměr 24 cm korpus:ušlehat bílky, přidat 120 g cukru. V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru. Postupně přiléváme olej, vodu, a mouku smníchanou s…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
5 skvělých tipů na letní snídaně do 15 minut: Ovesná kaše do skleničky, smothie bowl nebo vejce se špenátem jsou teď hit
Dokonalý jahodový sirup: Základní příprava, tipy na netradiční dochucení a rady, kam sirup využít
Co král Karel III. rád jí? K snídani miluje vejce vařená přesně čtyři minuty, směs klíčků s medem a hodně silný čaj Earl Grey