Florentýnky bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme…
Uvaříme kávu, přidáme likér, rum a cukr a necháme mírně zchladnout. Mísu vyložíme potravinářskou folií a do ní skládáme oblou stranou dolů piškoty namočené v kávě tak,…
Porce ryby omyjeme, osušíme, dobře nasolíme a posypeme sušeným koprem (čerstvý by při tepelné úpravě ztrácel na chuti, sušený ji naopak rozvine). Suroviny na marinádu…
Z mouky, 70 g cukru, vejce, strouhané citron. kůry a 150 g másla uděláme těsto, vmícháme umleté mandle a dáme spinkat na minim. 30 min. do chladničky. Těsto zpracujeme v…
Troubu si předehřejeme na 170st. Ořechy, mouku s práškem do pečiva, cukry, máslo a vejce dáme do mixéru (nebo šlehače podle možností) a jednoduše jen rychle promícháme,…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
U obou korpusů je postup stejný - Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce prošlehejte olej s cukrem, jogurtem, mlékem a extrakty. Přidejte prosátou mouku,…
Troubu předehřejte na 180 st., horkovzdušnou na 160 st. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte s moučkovým cukrem do nadýchané světlé pěny, v jiné míse ušlehejte…
Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její…
Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její…
Bílky a 2 lžíce cukru ušleháme do tuhého sněhu. Předehřejeme troubu na 170°C.Žloutky s cukrem ušleháme do světlé pěny, během šlehání přidáváme vodu. Přidáme vlažné…
Išelské dortíčky patří možná k pracnějšímu cukroví, ale rozhodně i k jednomu z nejoblíbenějších. Připravíme je z kakaového oříškového těsta, plníme máslovým krémem a…
Pečení vánočního perníkového dortu vám provoní celý byt a navodí vánoční atmosféru. Dort je velmi kyprý a šťavnatý, není třeba ho ještě dále zdobit, stačí ho jen…
Roláda připravená pro slavnostní příležitost má mnoho výhod. Dá se připravit dopředu, může se plnit podle vlastní úvahy a dostupnosti surovin. V neposlední řadě se dobře…
Žlutobílá roláda, plněná jednoduchým třepacím krémem s ananasem, vás jednoduše dostane svou lehkou a osvěžující chutí. Je krásně nadýchaná a v ústech se jen lehce…
Kachní maso se řadí mezi červená drůbeží masa. Mají specifickou chuť a dokonale ladí s netradiční kombinací s ovocem. Stejně tak tomu je i v tom receptu. Kachní prsa…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Pokud si chcete dopřát opravdovou lahůdku, upečte si marcipánovou štólu s tvarohem. Je úžasně vláčná a plná marcipánu, oříšků, višní a rozinek. Ano, je sice víc než dost…
Mezi tradiční symboly Vánoc patří vánočka, bez které to nejsou ty pravé svátky klidu a míru. Upečte trošku netradiční vánočku plnou makové nádivky s ořechy, potřené…
Spojení jemného oříškového těsta, ovocné marmelády a bohaté čokoládové polevy je neodolatelnou klasikou, která na svátečním stole nikdy nezklame. Toto cukroví je nejen…
Připravte si oblíbené kokosové cukroví podle tohoto receptu. Linecká kolečka jsou plněná čokoládovým pudinkovým krémem a džemem, přiklopená křupavou kokoskou a máčená do…
Recept na dva druhy cukroví: pečené medové košíčky s kakaovým krémem a čokoládovou polevou a nepečené kávové kuličky, máčené v polevě z bílé čokolády, které nejen…
Jehněčí maso je spíše sváteční surovinou. Pokud jej dobře naložíme do marinády, bude jemnější a chutnější. Marinádu v tomto receptu připravím z vína, citrusů, bylinek a…