Sendvič z krkovičky od pana Cuketky

Suroviny

Maso:
1,5 kg vepřové krkovice
5 lžic hrubé soli
5 lžic cukru krupice
Hořčice:
5 lžic ostřejší hořčice
1 lžíce meruňkové marmelády
namleté chilli papričky nebo lžička Ajvaru
kyselé okurky (kvašáky/pickles)
pečivo (bulky/briošky)

Postup přípravy receptu

  1. Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené minimálně 6 hodin (maximálně 24hodin). Vodu, která se vytvoří, slít!

  2. Na 120°C péct 6 hodin a výpekem průběžně podlívat.

  3. Po upečení vyndat z trouby a nechat půl hodiny odpočinout zakryté. Pak natrhat maso vidličkou na vlákna - jde to snadno.

  4. Hořčici vytvoříte smícháním všech ingrediencí na ni.

  5. Podávání: Pečivo rozkrojit na půl, lehce "ojet" na másle (řeznou stranou dolů), pomazat meruňkovou zavařeninou, poklást vlákny masa a okurkami, nakonec přiklopit vrchním dílem pečiva.

Poznámka od kuchařky

Je to SKVOSTNÝ recept z blogu pana Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=8275

My jsme ho tentokrát trochu ošidili, ale pokud budete mít čas, dejte péct maso a mezitím si udělejte vlastní pečivo (též v receptu na blogu) - je vynikající!!! Stejně tak jako domácí narychlo naložené salátové okurky (tamtéž). A vůbec je tam spousta tipů a doporučení.

I když je to trochu delší na přípravu, čeká vás neskutečná dobrota, která zahřeje a pohladí nejen žaludek. Na snad POSLEDNÍ chladný víkend ideál ;-)

Komentáře k receptu Sendvič z krkovičky od pana Cuketky

  • Eliza Eliza

    Krásný recept - ukládám..:-p:yes:+

    Odpovědět

  • Ivusa Ivusa

    :-KHeeeezký:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Pan Cuketka umí a Ty jsi to krásně zrealizovala i nafotila:yes::-)

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    Ota: Ano, opravdu 6 hodin :-) Pokud je masa výrazně menší kus, bude to trvat asi míň... minule jsme pekli ale ještě víc a chtělo to tak dvě hoďky navrch!

    Odpovědět

  • julča julča(neregistrovaná)

    rebeka: Požaduji foto, kdyř jde o kus žvance, chci ho:-!:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • julča julča(neregistrovaná)

    rebeka: šak o to tohle se musíme rvat, nevyhodit kance jen kousek žvance:-O:-D možná někdo pochopí:-8:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    julča::-D:-D:-D to nééé:-D:-D:-D ale když jde o kus dobrého žvance.. kdybych si měla panty vyhodit:-8:-D:-D:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Opravdu péct 6 hodin? I když je to jen na 120 °C?

    Odpovědět

  • julča julča(neregistrovaná)

    rebeka: No neke, ty máš širší úsměv než Lucka Bílá:-O:-?:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    krásný:yes::yes: já bych se zahryzla s chutí.. tak do půlky sendviče:-8:-D:-D:-p;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vypadá to parádně:-p+:yes:Já jen když vidím takto naplněné sendviče a hambáče,tak přemýšlím,jak to ostatní dělají,že si při jídle nenarvou koutky:-O:-D:-D

    Odpovědět

  • Kanyla Kanyla(autorka receptu)

    spagetka: jasnačka, vždycky uvádím zdroj :-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    primissima, a uvedlas i zdroj, hurááááá:-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pan cuketka recepty pan cuketka blog o jídle mail umi.co.kr loc:cz okurkový sendvič krkovička 6 hodin na 120 c pickles recepty maso v cukru pan cuketka pan cuketka cuketka ajvar recept naložené okurky do sendviče guláš z krkovičky bulky podle cuketky sendvič plněny pečenou krkovičkou pan cuketka briosky cuketka briošky web p cuketky pickles top recepty chlebova bulka na hanbace pan cuketky bramborový salát pana cuketky