

Sendvič z krkovičky od pana Cuketky
Suroviny
- Maso:
- 1,5 kg vepřové krkovice
- 5 lžic hrubé soli
- 5 lžic cukru krupice
- Hořčice:
- 5 lžic ostřejší hořčice
- 1 lžíce meruňkové marmelády
- namleté chilli papričky nebo lžička Ajvaru
- kyselé okurky (kvašáky/pickles)
- pečivo (bulky/briošky)
Postup přípravy receptu
Maso: Smíchat cukr se solí. Maso vložit do pekáčku a ze všech stran ho směsí hojně posypat. Přikrýt a nechat v lednici naložené minimálně 6 hodin (maximálně 24hodin). Vodu, která se vytvoří, slít!
Na 120°C péct 6 hodin a výpekem průběžně podlívat.
Po upečení vyndat z trouby a nechat půl hodiny odpočinout zakryté. Pak natrhat maso vidličkou na vlákna - jde to snadno.
Hořčici vytvoříte smícháním všech ingrediencí na ni.
Podávání: Pečivo rozkrojit na půl, lehce "ojet" na másle (řeznou stranou dolů), pomazat meruňkovou zavařeninou, poklást vlákny masa a okurkami, nakonec přiklopit vrchním dílem pečiva.
Poznámka od kuchařky
Je to SKVOSTNÝ recept z blogu pana Cuketky: http://www.cuketka.cz/?p=8275
My jsme ho tentokrát trochu ošidili, ale pokud budete mít čas, dejte péct maso a mezitím si udělejte vlastní pečivo (též v receptu na blogu) - je vynikající!!! Stejně tak jako domácí narychlo naložené salátové okurky (tamtéž). A vůbec je tam spousta tipů a doporučení.
I když je to trochu delší na přípravu, čeká vás neskutečná dobrota, která zahřeje a pohladí nejen žaludek. Na snad POSLEDNÍ chladný víkend ideál ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sendvič z krkovičky od pana Cuketky
-
Krásný recept - ukládám..
+
-
Heeeezký
-
Pan Cuketka umí a Ty jsi to krásně zrealizovala i nafotila
-
-
Ota: Ano, opravdu 6 hodin
Pokud je masa výrazně menší kus, bude to trvat asi míň... minule jsme pekli ale ještě víc a chtělo to tak dvě hoďky navrch!
-
rebeka: Požaduji foto, kdyř jde o kus žvance, chci ho
-
rebeka: šak o to tohle se musíme rvat, nevyhodit kance jen kousek žvance
možná někdo pochopí
-
julča:
to nééé
ale když jde o kus dobrého žvance.. kdybych si měla panty vyhodit
-
Opravdu péct 6 hodin? I když je to jen na 120 °C?
-
rebeka: No neke, ty máš širší úsměv než Lucka Bílá
-
krásný
já bych se zahryzla s chutí.. tak do půlky sendviče
-
-
Vypadá to parádně
+
Já jen když vidím takto naplněné sendviče a hambáče,tak přemýšlím,jak to ostatní dělají,že si při jídle nenarvou koutky
-
spagetka: jasnačka, vždycky uvádím zdroj
-
primissima, a uvedlas i zdroj, hurááááá