Kuřecí prsa s omáčkou a rýží
Recept ještě nebyl hodnocenDrůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 130 kJ / 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 82,00 g |
| – nasycené | 53,00 g |
| – nenasycené | 28,00 g |
| –– mononenasycené | 26,00 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 2 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 0,80 g |
| – cukry | 0,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
Drůbeží maso je velmi chutné a jednoduché na přípravu. Spolu se smetanovou omáčkou a česnekem, vykouzlíte výborný oběd. Podáváme s vařenou rýží a jako ozdobu použijeme…
Štikozubec obecný, zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá mořská ryba. Je velmi oblíbená pro své chutné, málo tučné bílé maso. Na takto zapečené vonící česnekem si…
Maso z lososa je samo o sobě velmi chutné, proto je vhodné připravovat jej jen velmi jemně dochucené, aby koření nepřebilo přirozenou chuť rybího masa. Třeba právě s…
Špenátové špagety se slaninou spojují svěží chuť listového špenátu s křupavou slaninou a jemnou smetanovou omáčkou. Ideální recept na jednoduchý, ale výjimečně chutný…
Steaky z tuňáka lehce opláchneme, osušíme, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě drceným pepřem z obou stran. Poté je potřeme olivovým olejem a necháme aspoň 30 minut…
Koledníky na Velikonoce nemusíte pohostit jen sladkým beránkem - jistě jim přijde k chuti i slané občerstvení, třeba vaječná tlačenka s kouskem čerstvého chleba.…
Telecí maso osolíme z obou stran, vyložíme jej na dno pekáčku. Poklademe červenou cibulí nakránou na kroužky, česnekem pokrájeným na tenké plátky, pokmínujeme, posypeme…
Připravit šťavnatý a křehký flank steak není žádná věda, jak se na první pohled může zdát. Stačí dodržet přesný postup a odměnou vám bude rozpadající se maso, vonící po…
Filet candáta osolíme, opepříme a na másle opékáme. Přidáme sušenou cibuli (nebo na proužky pokrájenou čerstvou) a ještě dozlatova orestujeme. Na hotovou porci položíme…
Krajcom chleba vykrojime striedku tak, aby korka ostala neporusena v celku. Korku natrieme s bylinkovým maslom a z jednej strany opecieme. Striedku natrieme pastikou…
Řízky lehce naklepeme tak, aby vznikl co největší plát masa. Smícháme si rajčata, bazalku a sýr. Podle chuti můžeme přidat stroužek česneku a dosolíme. Na maso dáme…
Omrzely vás již běžné zavářky do polévky? Zkuste do vícedruhové zeleninové polévky zavařit tyto sýrové nočky podle našeho receptu. Budou nadýchané a jemné, v polévce…
Sušené houby namočíme do studené vody a necháme krátce louhovat. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostky. Slaninu nakrájíme na proužky a dáme na sucho opéct do…
Špenát: Olopaný česnek nakrájíme na tenké plátky nebo malé kostičky a lehce opečeme na oleji. K česneku přidáme kuličky listového špenátu, podlijeme troškou vody,…
Máslo necháme hezky změknout, přidáme bylinky a česnekovou pastu a naplníme do umnělého střívka, které jsme předtím propláchli ve studené vodě. Zvláční. Zavážeme a dáme…
Obliba lehkých a výživných pokrmů stále stoupá. Jedním z mnoha může být losos opečený na másle a podávaný s celozrnným kuskusem a zeleninovou směsí. Příprava je…
Smaženého kapra můžeme připravit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce ryby obalíme v kukuřičné krupici a usmažíme. Takto připravený zlatavý a křupavý kapr má tu…
Tato lahodná, zdravá pomazánka jistě potěší vaše hosty. Základ připravíte z tvarohu a bylinkového másla, přidáte dostatek zeleniny, vejce a brambory. Říz dodáte…
Zapečené brambory se šalotkami jsou skvělou volbou, když máte chuť na něco sytého a voňavého. Kombinace brambor, šalotky, česneku a bylinkového másla vytvoří lahodný…
Do halogenové trouby si pořídíme jednorázový plechový pekáček, dejte pozor aby byl tak veliký, aby se nedotýkal krajů (vzduch musí cirkulovat). Maso nakrájíme na menší…
Prsa osolíme, opepříme, okořeníme a uděláme kapsu. Dovniř dáme v šunce zabalený sýr, olivy a kousek bylinkového másla (vesměs to, co máte rádi) a pak to klasicky obalíme…
4 velké listy ledového salátu si omyjeme vlažnou vodou a nakrájíme na pásky. Cherry rajčátka nakrájíme na polovinu a odstranímě dužinu a nakrájíme do salátu. Ze sýru…
Kuřecí stehna uvaříme ve slané vodě (zůstane vývar na polévku). Stehna obereme (bez kůže). Brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme zeleninu, kuřecí maso, …
Na potr. folii si opatrně rozklepeme filet a okořeníme. Potřeme sardelovou pastou, dáme plátky cibule, nasekané rajčata a kapary. Pomocí folie svineme v roládu,…