Celer zapečený s uzeným masem

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

Zeleninová jídla 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

500 g celeru
50- 100 g uzeného masa
3 vejce
100 g másla
sůl
pepř
trocha strouhanky
navíc:
strouhaný sýr
semínka na ozdobu
pažitka na posypání celeru i brambor při podávání
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaný celer vaříme v osolené a okyselené vodě asi 4-5 minut. Prochladlý nakrájíme na silnější kolečka (asi 8-10 mm). Vařené maso jemně usekáme, smícháme se syrovými vejci a trochou strouhanky.

  2. Touto směsí potřeme plátky vařeného celeru, srovnáme je do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáčku, navrch také pokropíme máslem a zapečeme dozlatova v troubě. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

  3. Můžeme posypat semínky nebo je to také dobré, když posypeme při zapékání strouhaným sýrem. Při podávání vše posypeme pažitkou.

Poznámka

Někdy neškodí něco hodně zdravého trochou toho nezdravého pokazit (nebo vylepšit?)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Celer zapečený s uzeným masem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo