Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 933 kJ /
1 657 kcal
Bílkoviny83,15 g
Tuky36,39 g
Vláknina40,65 g
Cholesterol 179 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,38 g
Sacharidy240,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme. Krok 2: Po obou stranách na prudkém ohni opečeme lilky na olivovém oleji a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Mírně osolíme a posypeme tymiánem. Špagety si v osolené vodě uvaříme al dente. Krok 3: Brynzu na hrubou nastrouháme a smícháme s rozmačkaným česnekem, tymiánem, špetkou soli, pepřem, mlékem a zakysanou smetanou. Sýrovou směs smícháme se špagetami a uzeným masem a navrstvíme na opečené lilky. Krok 4: Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 25 minut. Ke konci můžeme alobal odstranit, aby vznikla kůrčička. Podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 27. 10. 2013

Poznámka autorky danielle72

Uzené maso můžeme nahradit šunkou nebo opečeným či grilovaným uzeným masem. Místo kysané smetany zkuste použít smetanu na vaření. Pokud neseženete brynzu, nastrouhejte do směsi fetu nebo gorgonzolu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzqg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yzqg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

danielle72: No, ty domácí experimenty většinou fakt nemají chybu:-)). Já měla všechno, jen ne to uzené, myslela jsem, že najdu aspoň kousek šunky, ale prd, u nás se salám kupuje minimálně. Takže jsem si skočila do takového miniobchůdku ve věžáku, kde mají všechno.;-)

Jana Remkova: Jani, moc děkuji za vyzkoušení, přidanou fotku a jsem moc ráda, že Ti chutnalo;-).
I pro mě to byla neznámá. Tahle u mě v kuchyni totiž vznikají recepty - otevřu lednici, zírám, kouknu se na záruční doby a kombinuji někdy i zdánlivě nekombinovatelné:-8 A když jsem ji tuhle otevřela, koukal na mě lilek, za tři dny procházející brynza a hrst uzeného, co mi zbyla z plněných kedlíků. Slovo dalo slovo, špajzka špagety a dílo bylo dokonáno:-)) Jo a s těmi rajčaty je to fajn nápad:yes:

Danko, přidávám foto a zařazuji do svého jídelníčku natrvalo;-). Není to tak hezké, jako to tvé, ale mi se fakt špagety špatně servírují. Já je dělám jen pro sebe, takže to není tak vysoké. Bylo to skvělé, já jsem si na lilek dala jěště pár sušených rajčat a pokapala jsem ho tím olejem z nich. Vepřové maso bych jíst neměla, ale tady jsem udělala výjimku a koupila si tenký plátek uzené krkovičky. No, nemělo to chybu, fakt;-) Díky za tip:-)

Tyhle gratinované dobroty mám také ráda:yes::yes: +12

:yes::yes::-K

To jai ale vymyslela moc hezky - to určitě zkusím, lilek čeká v komoře :-)):yes:na nápad

Moc líbí :-):yes:

Danielka, bryndza je niečo úžasné, takže :yes::yes::yes:;-)

Danielko, bohuzel brynzu tady nesezenu, ale vyzkousim s jinym syrem. Recept uladam a posilam bodik:yes::yes::-K

spagetka: Děkuji;-) A kdybyste někdy chtěli, klidně použijte místo těstovin předvařené brambory, fantazii se meze nekladou:-)

moc krásné:yes::yes::yes: láká k odzkoušení;-):-p:-)

Zapékané těstoviny na jakýkoli způsob můžeme. :-p:-p:yes::yes: Takže uložím

Jana Remkova: To mám radost a těším se na fotku;-) Mléko přidej podle potřeby, aby těstoviny nebyly suché.

Díky za všechny povzbudivé komentáře:-K:-K:-K

Danko dííky moc za tenhle recept!!! Hned si ho posílám na email!!:-D:yes:

Krásný receptík, mám ráda recepty s lilkem;-):-p:yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
lučina se špagetami a rajčaty, lilek s brynzou, špagety s brynzou, gratinovane testoviny s uzenym masem a smetanou, bryndza se špagetami, lilek s uzeným masem, 250g. boloňský lilek zapečený s kuřecím masem a sýrem, brambory vařené, bryndza s lilkem, recept na lilek s spagetami, pečený lilek bryndza, špagety s lilkem a masem, plněné lilky se špagetami, eintopf se spagetami, recepty s špagetami a masem, zapečené brambory s cuketou a lilkem a uzenymu, lilek plněný brynzou, lučina se špagetami a rajčetem, zapekané brambory s uzeným masem a bryndzou, uzení brynzy, zapecene testoviny s uzenym masem a brynzou

Suroviny:
lilek, maso uzené, brynza, smetana kysaná, mléko, česnek, tymián, sůl, olej olivový, těstoviny špagety

Přidat fotografie receptu