Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Těstoviny 17 názorů

Suroviny

1 velký omytý lilek
150 g uzeného masa
125 g brynzy nakrájené na malé kostičky
200 g kysané smetany
150 ml mléka
3 velké stroužky česneku
tymián
sůl
olivový olej
250 g kvalitních špaget
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na tenčí kolečka (maximálně 1 cm), osolíme z obou stran v míse necháme půl hodiny vypotit. Pak je omyjeme a osušíme.

  2. Po obou stranách na prudkém ohni opečeme lilky na olivovém oleji a vyložíme jimi dno zapékací mísy. Mírně osolíme a posypeme tymiánem. Špagety si v osolené vodě uvaříme al dente.

  3. Brynzu na hrubou nastrouháme a smícháme s rozmačkaným česnekem, tymiánem, špetkou soli, pepřem, mlékem a zakysanou smetanou. Sýrovou směs smícháme se špagetami a uzeným masem a navrstvíme na opečené lilky.

  4. Přikryjeme alobalem a zapékáme asi 25 minut. Ke konci můžeme alobal odstranit, aby vznikla kůrčička. Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámka

Uzené maso můžeme nahradit šunkou nebo opečeným či grilovaným uzeným masem. Místo kysané smetany zkuste použít smetanu na vaření. Pokud neseženete brynzu, nastrouhejte do směsi fetu nebo gorgonzolu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pekáček s brynzou, lilkem, uzeným masem a špagetami

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    danielle72: No, ty domácí experimenty většinou fakt nemají chybu:-)). Já měla všechno, jen ne to uzené, myslela jsem, že najdu aspoň kousek šunky, ale prd, u nás se salám kupuje minimálně. Takže jsem si skočila do takového miniobchůdku ve věžáku, kde mají všechno.;-)

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autorka receptu)

    Jana Remkova: Jani, moc děkuji za vyzkoušení, přidanou fotku a jsem moc ráda, že Ti chutnalo;-).
    I pro mě to byla neznámá. Tahle u mě v kuchyni totiž vznikají recepty - otevřu lednici, zírám, kouknu se na záruční doby a kombinuji někdy i zdánlivě nekombinovatelné:-8 A když jsem ji tuhle otevřela, koukal na mě lilek, za tři dny procházející brynza a hrst uzeného, co mi zbyla z plněných kedlíků. Slovo dalo slovo, špajzka špagety a dílo bylo dokonáno:-)) Jo a s těmi rajčaty je to fajn nápad:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Danko, přidávám foto a zařazuji do svého jídelníčku natrvalo;-). Není to tak hezké, jako to tvé, ale mi se fakt špagety špatně servírují. Já je dělám jen pro sebe, takže to není tak vysoké. Bylo to skvělé, já jsem si na lilek dala jěště pár sušených rajčat a pokapala jsem ho tím olejem z nich. Vepřové maso bych jíst neměla, ale tady jsem udělala výjimku a koupila si tenký plátek uzené krkovičky. No, nemělo to chybu, fakt;-) Díky za tip:-)

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Tyhle gratinované dobroty mám také ráda:yes::yes: +12

    Odpovědět

  • senky senky

  • hosta hosta(moderátorka)

    To jai ale vymyslela moc hezky - to určitě zkusím, lilek čeká v komoře :-)):yes:na nápad

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Moc líbí :-):yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Danielka, bryndza je niečo úžasné, takže :yes::yes::yes:;-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Danielko, bohuzel brynzu tady nesezenu, ale vyzkousim s jinym syrem. Recept uladam a posilam bodik:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autorka receptu)

    spagetka: Děkuji;-) A kdybyste někdy chtěli, klidně použijte místo těstovin předvařené brambory, fantazii se meze nekladou:-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    moc krásné:yes::yes::yes: láká k odzkoušení;-):-p:-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Zapékané těstoviny na jakýkoli způsob můžeme. :-p:-p:yes::yes: Takže uložím

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autorka receptu)

    Jana Remkova: To mám radost a těším se na fotku;-) Mléko přidej podle potřeby, aby těstoviny nebyly suché.

    Díky za všechny povzbudivé komentáře:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Danko dííky moc za tenhle recept!!! Hned si ho posílám na email!!:-D:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásný receptík, mám ráda recepty s lilkem;-):-p:yes:

    Odpovědět

1 2

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: lučina se špagetami a rajčaty lilek s brynzou špagety s brynzou gratinovane testoviny s uzenym masem a smetanou bryndza se špagetami lilek s uzeným masem recept na lilek s spagetami pečený lilek bryndza špagety s lilkem a masem plněné lilky se špagetami eintopf se spagetami recepty s špagetami a masem zapečené brambory s cuketou a lilkem a uzenymu lilek plněný brynzou lučina se špagetami a rajčetem zapekané brambory s uzeným masem a bryndzou uzení brynzy zapecene testoviny s uzenym masem a brynzou testiviny s bramborem a brynzou těstovinoví salát se syrem a brynzou

Zapomněl/a jsem heslo