Zapékané brambory s mletým masem
Recept ještě nebyl hodnocenBrambory oloupeme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Mleté maso si opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brambory oloupeme, umyjeme, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné plátky. Mleté maso si opepříme, osolíme a přidáme majoránku. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a česnek…
Nejdříve oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli, kterou necháme zesklovatět na oleji. Přidáme k ní mleté maso, lehce ho osmahneme, k masu přidáme papriky, které jsme…
1. Předehřejte si troubu na 140 stupňů. Slaninu nakrájejte na nudličky a v širokém, nejlépe litinovém kastrolu s kovovými uchy ji opečte na 3 lžících olivového oleje. Po…
Zabíjačková sekaná je ozvláštněná jemným masem vepřové panenky, nakrájeným na malé kostky. Bude krásně šťavnatá díky bránici (vepřové tukové bláně), do které masovou…
Ochutnejte placičky z mletého masa zapečené se strouhanými bramborami, nakládanými okurkami, strouhaným sýrem a majonézou. Chutnají skvěle studené i teplé se salátem…
Jedna z možností jak zabránit popraskání sekané je pokrýt ji plátky slaniny, nebo zabalit do vepřové síťky, což je tenoučká, průsvitná, tukovými žilkami prorostlá…
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou tak, aby slanina okraje misky přesahovala. Mleté maso smícháme s vejcem a kořením. Dobře promíchané mleté maso dáme na…
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v míse promícháme s ostatními uvedenými surovinami. Nejlépe přes noc necháme v uzavřené nádobě v lednici uležet, pokud se nám…
Na oleji zpěníme pokrájenou červenou cibuli, přidáme restovat mleté vepřové maso, pokrájenou jarní cibulku a utřený česnek. Zamícháme, přilijeme rajskou šťávu, malinko…
Mleté maso dobře promícháme s kořením, vmícháme syrová vejce, česnek a na jemno nakrájenou jarní cibulku, 2 polévkové lžíce Solamylu a dáme uležet do lednice na 2 hodiny…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme dijonskou hořčici, sůl, pepř, česnek, jarní cibulka, harissu a zamícháme. Z mletého masa uděláme placičku, dáme tvarůžek, přidáme na…
Maso smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, smetanou a kořením. Nakonec zahustíme strouhankou. Směs pořádně promícháme a necháme dvě hodiny v lednici.Sýr nakrájíme na…
Papriky omyjeme a odstraníme semeníky. Umeleme vepřové maso nebo použijeme koupené mleté a dáme do misky. Na oleji necháme zesklovatět nasekanou cibuli s česnekem a…
Špenát rozmrazíme a ohřejeme obvyklým způsobem na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině najemno nakrájené a zpěněné cibule se…
Mleté maso, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a pepř dobře promícháme a ze směsi vypracujeme navlhčenýma rukama kuličky o průměru asi 3 cm. Zakryjeme je a necháme…
Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, česnekem nasekaným nadrobno a vejcem. Prohněteme. Dáme vařit brambory v osolené vodě. K masové směsi přidáme hořčici a…
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout.Mleté maso dáme do misky se všemi ingrediencemi, mimo brambor, celeru a cibule. Brambory oloupeme a rozšťoucháme,…
Gremolata(da) je italské bylinkové "ochucovadlo" z jemně nasekané plocholisté petržele, citronové kůry a česneku. Skvěle se hodí k dochucení pikantní omáčky doplněné…
Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe…
Plátky masa co nejvíce naklepeme, osolíme, opepříme a zabalíme do nich směs mletého masa.V pekáčku na sádle osmažíme nakrájenou cibuli a narovnáme těsně k sobě naháčky…
mlete maso na cibulke orestujeme, ochutime solou, paprikou, korenim a trosku podusume. Ryzu uvarime , kyslu kapustu prekrajame a podusime na cibulke. Dno zapekacej…
Cukety a papriky si vydlabeme na plnění a pak si uděláme směs z masa, to prosolíme a zakapeme smetanou.Přidáme vše ostatní. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek protlačíme…
Mleté maso si prosolíme, zalijeme vodou, promícháme do hladka a necháme nějakou dobu odpočinout. Pak přidáme gyros, petrželku a je-li maso moc tekuté, nebo by nedrželo…
Z mletého, strouhanky, vajíčka a koření uděláme klasickou sekanou, jen bez cibule. Dáme na sádlem vymaštěný pekáč a 30 pečeme na 250°C. Vyndáme z trouby, vysypeme kolem…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Upekli jsme preclíky podle receptu z MasterChef Česko: Voní pivem a chutnají jako sádlové houstičky od babičky
Lahodný bílý chřest s šunkou a bolzanskou omáčkou. Tradiční recept ze severní Itálie si zamiluje každý gurmet
Jednoduchý jedlý dárek: Domácí granola se připravuje snadno a rychle. S kokosem a medem chutná božsky